Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024

Έντονη είναι η διαμαρτυρία των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας εξ αιτίας του ότι οι εφημερίες τους σε αυτό της Δράμας συνεχίζονται τους μήνες Οκτώβρη – Νοέμβρη. Η χθεσινή τους ανακοίνωση θέτει και θέμα ενδεχόμενων παραιτήσεων γιατρών, ίδιες με αυτές που ανακοινώθηκαν στη Δράμα. Με τις εφημερίες στη Δράμα δυσλειτουργούν οι Παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου Καβάλας, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση. Σημειώνεται δε ότι τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Δράμας αυξάνουν τα επείγοντα περιστατικά στο Νοσοκομείο Καβάλας, το οποίο προτιμούν οι κάτοικοι του όμορου νομού.

 

Αναβολή για τον Φεβρουάριο στην υπόθεση των αυθαίρετων κατασκευών στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας Νέας Ηρακλείτσας, η αναβολή ζητήθηκε από τον κατηγορούμενο ιερέα. Είναι πιθανό τα αυθαίρετα να κατεδαφιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερούπολης, ανέφερε στο Μονομελές ο συνήγορος υπεράσπισης. Υπό μελέτη η αλλαγή στο πεζοδρόμιο του Δημοτικού Κήπου για να συνυπάρχουν στην οδό Βενιζέλου πιάτσα ταξί- στάση αστικών λεωφορείων. Η μελέτη αργεί, αντίστοιχα θα αργήσει και το απαραίτητο έργο. Για την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη μετακινήθηκε προσωρινά ο εξοπλισμός του περιπτέρου μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ. Το μεσημέρι η συνέντευξη τύπου του Μάρκου Δέμπα, σχεδόν σίγουρο ότι θα ανακοινώσει μη συμμετοχή στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Μέχρι σήμερα ταμειακή τακτοποίηση μελών για να συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές.

 

Νέο κρούσμα ευλογιάς σε κτηνοτροφική μονάδα του Ν. Καβάλας. Δεν έκανε δεκτό το Δασαρχείο το αίτημα της ΠΕ Καβάλας για αναστολή 3 εβδομάδων της κυνηγετικής περιόδου λόγω των ζωονόσων.

Εκδηλώσεις και έργα ανακοίνωσε χθες ο Θόδωρος Μαρκόπουλος μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΕ Καβάλας. Απάντηση Τοψίδη στην ανακοίνωση Μέτιου για την προμήθεια ζωοτροφών. Εκλογές αύριο στους εμπόρους επαγγελματίες της Χρυσούπολης. Γιορτάζει την Παρασκευή η Θάσος, η 18η Οκτώβρη είναι αργία στο νησί. Ευχαριστήρια ανακοίνωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ για την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες του Ν. Καβάλας. Ειδικότερο ευχαριστώ στους πολίτες των εφορευτικών επιτροπών.

 

Εκπρόσωποι του συλλόγου Αγία Εμμέλεια ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην προβληθεί στο «Αντιγόνη Βαλάκου» το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», η απάντηση της διοίκησης ήταν αρνητική. Υποστήριξαν τη μη προβολή παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το απόγευμα της Πέμπτης. Πολυσύχναστες παραλίες στην πόλη καθάρισαν εργαζόμενοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αύξηση των τεστ του ΕΟΔΥ και των κρουσμάτων κορονοϊού την προηγούμενη εβδομάδα στο Νομό Καβάλας.

 

Την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι το ματς του ΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με τον Μακεδονικό. Παλαίμαχοι του ΑΟΚ και του ΠΑΟΚ τίμησαν με φιλική αναμέτρηση τη μνήμη του Παύλου Κούντουρα και του Σταμάτη Παπαδάκη.

Προηγούμενο άρθρο

Πιθανή η κατεδάφιση των αυθαιρέτων στην Αγία Μαρίνα Ν. Ηρακλείτσας

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο