Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Έτοιμο για δημοπράτηση είναι το πρώτο έργο στην Καβάλα από πλευράς Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου. Θα αφορά τον εξυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημιακού κόμβου της πόλης μας. Έχει προϋπολογισμό 2,5 εκ ευρώ. Ο ανάδοχος αναμένεται να εγκατασταθεί το αργότερο αρχές του 2025. Το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο ωριμάζει δύο ακόμη έργα στην Καβάλα. Συντήρηση των φοιτητικών εστιών με προϋπολογισμό 4 εκ ευρώ. Αγορά επιστημονικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ.

 

Από αύριο Τετάρτη και για όλη τη χειμερινή περίοδο τα δρομολόγια των φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου μειώνονται σε 3 την ημέρα. Εκπρόσωποι εταιριών κρουαζιέρας ήταν χθες στον ΟΛΚ, είδαν από κοντά τις λιμενικές υποδομές. Τα πλοία τους εξετάζεται να έρχονται στο λιμάνι από το Καλοκαίρι του 2026. Η Περιφέρεια ΑΜΘ και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έκαναν παρέμβαση στον ΕΛΓΑ ώστε η από αέρα χαλαζική προστασία να αφορά και τον Δήμο Παγγαίου. Απείχαν από τα καθήκοντα τους χθες οι δικηγόροι της Καβάλας, συμμετείχαν σε πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου. Η αποχή ήταν διάρκειας 24 ωρών. Σε μεγάλη οικονομική αδυναμία όλα τα σχολεία του Δήμου Καβάλας, οι διευθυντές αναζητούν χρήματα για τις καθημερινές τους αγορές και δαπάνες.

 

Κατά την επίσκεψη του στον Έβρο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στις προσλήψεις 50 συνοριοφυλάκων που θα απασχοληθούν στο τμήμα της Νέας Καρβάλης. Η προθεσμία κατάθεσης αίτησης για τις προσλήψεις έληξε την Κυριακή. Με αρκετό κόσμο η χθεσινή ομιλία στην πόλη μας του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη. Ο Νομός Καβάλας χρειάζεται και δεύτερο ειδικό νηπιαγωγείο, δήλωσε η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Αθανασία Γαϊτανίδου. Αισιοδοξεί ότι το σχολείο θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη του 2025. Εκλογή νέας διοίκησης την Παρασκευή για τα μέλη του σωματείου συνταξιούχων ΒΦΛ.

 

Ο Κώστας Μπίγαλης τραγουδά στην Ερυθρού Σταυρού, στην εκδήλωση το Σάββατο 12 Οκτώβρη. Με ευθύνη του καθηγητή του Δημοκρίτειου Γιώργου Συλαίου πραγματοποιήθηκε πείραμα διασποράς πετρελαιοκηλίδας, το πείραμα έγινε στον κόλπο της Καβάλας κι αντί πετρελαίου χρησιμοποιήθηκαν ειδικά σφαιρίδια.

 

Ο ΑΟΚ είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα, δήλωσε ο προπονητής Νίκος Καραμπετάκης. Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής το ματς στη Λάρισα.  Ο Αθλητικός Σύλλογος Ξιφασκίας Καβάλας πρόβαλε το άθλημα σε εκδήλωση στη ΔΕΘ. Την Κυριακή συνεχίζει τα ματς κυπέλλου η ομάδα των Πανθήρων, υποδέχονται στην Καλαμίτσα την ομάδα των Αθηνών «Ανταίος».

Προηγούμενο άρθρο

Το πρώτο έργο του Δ.Π.Θ. στον κόμβο της Καβάλας

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο