Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Δύσκολη ήταν κι η χθεσινή νύχτα στην πυρκαγιά του Παγγαίου. Έβρεξε ελάχιστα, οι φλόγες κατέβηκαν πιο χαμηλά, οι άνεμοι επιδεινώνουν την κατάσταση καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Πολλοί είναι αυτοί που ελπίζουν μόνο σε μια βροχή των επόμενων ημερών. Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκε χθες το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου. Πάνω απ’ όλα τα χωριά του Δήμου Παγγαίου φτιάχτηκαν και ενισχύονται αντιπυρικές ζώνες αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν είναι αρκετές.

 

Σε έναν μήνα δημοπρατείται η μελέτη για την κατασκευή του νέου λιμανιού στην Κεραμωτή, ο ανάδοχος θα έχει προθεσμία 3 περίπου χρόνια να ετοιμάσει και να παραδώσει μια σειρά από απαραίτητες μελέτες. Κανονικά θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη το ανακαινισμένο Γυμνάσιο- Λύκειο Κρηνίδων, στο έργο δόθηκε μικρή παράταση ως το τέλος του ερχόμενου μήνα μόνο για τη σύνδεση των φωτοβολταϊκών με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Οι εργασίες θα γίνονται όταν το σχολείο θα είναι άδειο, εξηγούν οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας. Στο «ψυγείο» μπαίνει η εκπόνηση μελέτης κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στο Περιγιάλι. Τα χρήματα μεταφέρονται σε άλλο έργο στην ίδια περιοχή. Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Λεκάνης- Κεχροκάμπου.

 

Ο Δήμος Καβάλας δεν βρήκε τρόπο να στηρίξει την «Γιορτή της Αγοράς», η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου δεν θα γίνει. Προγραμματίζονταν για την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία. Ο τουρισμός στηρίζει τους ιδιώτες μηχανικούς της Καβάλας, δήλωσε στην Πρωινή ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Τσεκμέζογλου. Στην Καβάλα ήταν χθες ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, συναντήθηκε με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο. Μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό μας, επανέρχονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα τα δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ. Εθελοντική αιμοδοσία στο Καλογερικό της Θάσου στις 16 Οκτώβρη.

 

Λόγω της πυρκαγιάς στο Παγγαίο αναβάλλεται εκδήλωση μπιτς πάρτι στη Ραψάνη, θα γίνονταν το Σάββατο το βράδυ από τον σύλλογο του Βύρωνα. Ξεκίνησε στη Μ. Λέσχη χθες το 3ο Διεθνές Σχολείο για διεθνείς σχέσεις και διπλωματία. Εκπρόσωποι τοπικών φορέων και ο Μητροπολίτης Στέφανος θα είναι στην Κωνσταντινούπολη το Σαββατοκύριακο, θα λάβουν μέρος σε ημερίδα για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου.

 

Με τον επιθετικό ποδοσφαιριστή Μάντιτς συμφώνησε ο ΑΟΚ. Στο Ενωσιακό γήπεδο το φιλικό με τον Μακεδονικό.

 

Προηγούμενο άρθρο

Προθεσμία 39 μηνών για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής λιμανιού στην Κεραμωτή!

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο