Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Από 10 έως 15.000 στρέμματα υπολογίζεται ότι είναι η έκταση που κάηκε στο Παγγαίο. Η εκτίμηση δεν είναι επίσημη και οριστική, αναφέρθηκε σε χθεσινές δηλώσεις τόσο του διοικητή της Πυροσβεστικής Αντώνη Χρηστίδη όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου. Ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε να αποζημιωθούν οι αγρότες, τα αμπέλια των οποίων «ξηλώθηκαν» καθώς ήταν κοντά στη διαδικασία ανεφοδιασμού των πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Και χθες στο Παγγαίο βρίσκονταν πυροσβέστες για την φύλαξη της περιοχής. «Προσοχή, η αντιπυρική περίοδος δεν τέλειωσε» είπε ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

 

Με μικρή προσέλευση φοιτητών άρχισε η εξεταστική περίοδο στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας. Τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη ξεκινούν τα μαθήματα. Περίπου 200 βρέφη και νήπια επανήλθαν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, θα φθάσουν τα 500 όταν κληθούν οι νέες εγγραφές. Στην Καβάλα την Παρασκευή η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου. Πιθανή επίσκεψη στην Καβάλα του διοικητή του ΕΦΚΑ Αλέξανδρου Βαρβέρη. Προβολή ντοκιμαντέρ στον Ζέφυρο την ερχόμενη Δευτέρα προκαλεί διαμαρτυρίες από τον σύλλογο «Η Αγία Εμμέλεια» και την τοπική οργάνωση του κόμματος Νίκη. Δημοπρατείται σήμερα από την ΕΡΓΟΣΕ το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες.

 

Εφαρμόζονται από χθες στο Πρωτοδικείο οι αλλαγές στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης. Η ΠΕ Καβάλας άρχισε τη διαδικασία για να ανανεώσει την πιστοποίηση του νερού στα Λουτρά των Ελευθερών. Το απόγευμα της Κυριακής στο Κοκκινόχωμα συνεπλάκησαν οδηγοί αυτοκινήτων για ασήμαντη αφορμή, ένας εκ των δύο ελαφρά τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Για τα θέματα της αγοράς και της οικονομίας μίλησε στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θόδωρος Χατζηχρήστος. Σωματεία του ΠΑΜΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ Καβάλας καλούν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ.

 

Την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη η συναυλία Αρβανιτάκη- Ζουγανέλη στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Επανήλθε από χθες στην συνηθισμένη δραστηριότητα του ο σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Λαϊκό γλέντι την Παρασκευή στον Πλατανότοπο, ο Σταύρος Φωτιάδης τραγουδά το Σάββατο στη Νέα Καρβάλη.

 

Ο ΑΟΚ δεν είναι μόνος, έχει τη βοήθεια τοπικών φορέων και φυσικά των Καβαλιωτών. Μουριάδης- Δέμπας στη χθεσινή συνέντευξη τύπου της διοίκησης. Στο Νέστο συνεχίζει την καριέρα του ο αμυντικός Περδίκης.

Προηγούμενο άρθρο

Λίγοι φοιτητές στην πρώτη μέρα της εξεταστικής του Δ.Π.Θ. στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο