Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Επιστολή στον γραμματέα της Αποκεντρωμένης, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας έστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΣΥΠΟΘΑ. Αυτές δεν είναι συχνές με αποτέλεσμα πολεοδομικές εκκρεμότητες να μην τακτοποιούνται. Περίπου 400 υποθέσεις εκκρεμούν στο συμβούλιο που δεν συνεδριάζει λόγω του ότι η γραμματέας του και αρκετά μέλη του προέρχονται από όμορους νομούς.

 

Έντονες είναι οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας εξιχνίασε το περιστατικό καταστροφής του μνημείου των Καβαλιωτών εβραίων που έγινε στο τέλος του περασμένου Μάρτη. Επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν ακόμη. Η υδροδότηση του γηπέδου του Σταυρού Αμυγδαλεώνα δημιουργεί κρίση στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Το γήπεδο έχει νερό αν και τον Μάη αποφασίστηκε η διακοπή της παροχής και η κατάθεση μήνυσης. Η δημοτική επιχείρηση θα προσλάβει 17 εποχιακούς εργαζόμενους. Το Υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας υποστηρίζει ότι το πρόβλημα του ιδρύματος Αγία Μαρίνα θα λυθεί μόνο με εξωδικαστικό μηχανισμό. Λήψη απόφασης από τις οικονομικές επιτροπές και τα δημοτικά συμβούλια των 4 δήμων ζητά ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Λεωνίδας Παππάς προκειμένου να εξελιχθεί ομαλά η υπόθεση των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

 

Πολύ πιθανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Καβάλα και Δράμα πριν το τέλος του μήνα. Τραυματισμός οδηγού δικύκλου το Σάββατο στην είσοδο της Ν. Ηρακλείτσας σε σύγκρουση με επιβατικό. Μάλλον σε βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της ΔΕΗ οφείλεται μικρής έκτασης φωτιά χθες βράδυ κοντά στον Άγιο Σίλα. Στις επιχειρήσεις και τις εταιρίες της ΑΜΘ απευθύνει πρόσκληση το Επιμελητήριο για τη φετινή ΚαβάλαExpo. Τελειώνουν σήμερα και την Παρασκευή οι συνεντεύξεις υποψήφιων διευθυντών των σχολείων του Νομού. 250 επιχειρήσεις της ΑΜΘ εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση τους.

 

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια του κοινού για την μουσική εκδήλωση- αφιέρωμα στην Edith Piaf με την οποία άρχισαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων. Πολύς κόσμος χθες βράδυ στο Φρούριο για την παράσταση «Για όνομα». 22 Οκτώβρη εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στον Ιατρικό Σύλλογο.

 

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας στην Α’ εθνική κατηγορία. Οι αγώνες έγιναν στην Πάτρα. Τον Αλιατίδη απέκτησε ο ΑΟΚ. Παίκτης του Νέστου ο Ναομίδης. Ένταση στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Καβάλας που έγινε το Σάββατο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Εξιχνίαση της υπόθεσης της καταστροφής του μνημείου

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο