Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2016

Στο πλαίσιο συνδικαλιστικής σύσκεψης που έγινε χθες το απόγευμα στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» προτάθηκε η πραγματοποίηση πανκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου με αφορμή τα προβλήματα των εργαζόμενων στη ΒΦΛ και στον Μαρινόπουλο. Η σύσκεψη και η πρόταση έγιναν από το σωματείο των εμπορουπαλλήλων. Σε αυτήν έλαβαν μέρος συνταξιούχοι κι εργαζόμενοι. Εντός των ημερών θα αποφασιστεί ο τόπος και η ημερομηνία του συλλαλητηρίου, πιθανότερο είναι αυτό να γίνει την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα.

 

Στην Αθήνα για επαφές με κυβερνητικά στελέχη βρίσκεται από χθες το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στη ΒΦΛ. Ολοκληρώθηκε χθες στο Δημαρχείο η διαβούλευση επί του σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης. Η πρόταση θα απασχολήσει την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 8 Σεπτέμβρη. Δύο φορτηγά πλοία με 25.000 τόνους σιτάρι αναχώρησαν από το λιμάνι της Καβάλας «Φίλιππος Β’» με προορισμό τα σύνορα Τουρκίας- Συρίας. Πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια της Ε.Ε προς τον λαό της Συρίας. «Πράσινο» φως για να προχωρήσει στο σχέδιο μετακόμισης του –όπως και των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου- στο κτίριο του Τελωνείου έλαβε ο ΟΛΚ. Οι υπηρεσίες του Τελωνείου θα μετακινηθούν σε άλλο δημόσιο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι επιβάτες που φέτος τον Ιούλιο ταξίδεψαν από Καβάλα και Κεραμωτή για Θάσο. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν μεγάλη αύξηση επιβατών στα δρομολόγια για Λήμνο.

 

Νέες συλλήψεις σε βάρος υπευθύνων καταστημάτων διότι διέθεταν στους πελάτες τους ποτά που δεν είχαν αγοραστεί νόμιμα. Ο Σύλλογος Μηχανοτρατών Καβάλας προειδοποιεί για το νομοσχέδιο που επεκτείνει κατά υπερβολικό τρόπο τις θαλάσσιες περιοχές που προστατεύονται από το καθεστώς NATURA 2000. Στον Δήμο Νέστου, στην Κεραμωτή, ενημερωτική εκδήλωση της ΑΝ.ΚΑ. Από αύριο το πρωί μέχρι την προσεχή Τρίτη εκτός κυκλοφορίας λόγω έργων η οδός Βενιζέλου. Ο σύλλογος Πνοή στήριξε με δωρεά τροφίμων το ίδρυμα Αγία Μαρίνα.

 

Το βράδυ στο «Αντιγόνη Βαλάκου» εκδήλωση που προετοίμασε ο διεθνής σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου. Το βράδυ λαϊκό γλέντι στη Καλαμίτσα.  Το πρωί και το απόγευμα συλλογή σχολικών ειδών από το πρόγραμμα Στηρίζω στον Δημοτικό Κήπο. Από σήμερα στην Καβάλα έφεδροι αξιωματικοί από τη Λεμεσό. Φιλοξενούνται από το σύνδεσμο εφέδρων αξιωματικών Καβάλας.

 

Η διοίκηση του ΑΟΚ δίνει προτεραιότητα στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας. Άρχισε χθες τις προπονήσεις των τμημάτων της η Ακαδημία του ΑΟΚ. Οι εγγραφές συνεχίζονται. Το προσεχές Σάββατο στις Σέρρες το πρώτο φιλικό της Ένωσης.

 

Προηγούμενο άρθρο

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο