Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Του Συλλόγου Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού «Η ΑΓΙΑ ΕΜΜΕΛΕΙΑ»

ΌΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Στις 9-9-2024 το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας δεν επέτρεψε την προβολή του Ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ» στον κινηματογράφο ΖΕΦΥΡΟ. Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών διαμαρτυρόμενος για την απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος του για προσωρινή διαταγή απηύθυνε πρόσκληση για διαμαρτυρία στην Καβάλα το βράδυ της ίδιας ημέρας όπου συγκεντρώθηκε μία μικρή ισχνή μειοψηφία 40 ατόμων στον θερινό κινηματογράφο ΖΕΦΥΡΟ. Αυτή η ισχνή μειοψηφία με την δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε στον Δήμαρχο Καβάλας για την παραχώρησης της αίθουσας της Μεγάλης Λέσχης για την προβολή του Ντοκιμαντέρ ουσιαστικά εκβιάζει την πρόθεση – απόφαση  του Δημάρχου, ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος διχασμού των πολιτών του Δήμου Καβάλας. Η αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης  λειτουργεί ως κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Δεν προάγεται ο πολιτισμός όταν Παραμονές της Εορτής της Παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού κυκλοφορεί η Αφίσα μίας ΤΑΙΝΙΑΣ — ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Αδέσποτα Κορμιά που παρουσιάζει εσταυρωμένη μία ημίγυμνη γυναίκα με πρόσωπο παπικής «Μαντόνας», η οποία φαίνεται να είναι και έγκυος. Η αφίσα και μόνο προσβάλλει βάναυσα και απροκάλυπτα τα χρηστά ήθη, βλασφημώντας το ιερό σύμβολο του Σταυρού και τα Ιερά Πρόσωπα του Εσταυρωμένου Χριστού και της Παναγίας Μητρός Αυτού. Δεν παράγεται πολιτισμός όταν για να γίνει γνωστό  ένα καλλιτεχνικό έργο χρησιμοποιεί ένα  αντιχριστιανικό μάρκετινγκ

Κύριε Δήμαρχε θα εγκρίνατε ποτέ την προβολή μιας ταινίας προσβλητικής προς τα ιερά πρόσωπα και σύμβολα της Εβραϊκής, ή της Μωαμεθανικής, ή άλλης αναγνωρισμένης θρησκείας; Φυσικά και όχι! Διότι σέβεστε τους συνανθρώπους μας που ακολουθούν τις θρησκείες αυτές και πολύ καλά πράττετε. Δυστυχώς οι εμπνευστές της Αφίσας και οι εδώ υποστηρικτές τους μας προσβάλλουν. Θα ταχθείτε με αυτούς που προσβάλλουν τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Καβάλας, δηλαδή τους δημότες που σας τίμησαν στο αξίωμα του Δημάρχου. Μη Γένοιτο!

Κύριε Δήμαρχε σε περίπτωση που παραχωρήσετε την Μεγάλη Λέσχη το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Καβάλας, και κάποιοι σύμβουλοι σας, που πίστεψαν σ’ εσάς και στο έργο σας θα νιώσουν προσβεβλημένοι και πικραμένοι διότι επιτρέψατε να προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ που έχει μία Αφίσα που προσβάλει βάναυσα ότι Αγνότερο, Αγιότερο και Ιερότερο έχουμε τον Χριστός μας την Παναγίας μας και τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό. Μην ξεχνάτε ότι μαζί με τον Μητροπολίτη συνεορτάζετε τα 100 χρόνια της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Πως θα αντικρίσετε τον Μητροπολίτη, τους Ιερείς και τους συμπολίτες σας Ορθοδόξους Χριστιανούς; Ελπίζω η απάντηση να μην είναι ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!!!!

Μην ξεχνάτε ότι η προβολή ενός ντοκιμαντέρ που έχει μία βλάσφημη αφίσα με την συνδρομή του Δήμου Καβάλας σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας συνιστά  ρατσιστική συμπεριφορά του Δήμου σε βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών. Ως Δημοκράτης θα προβείτε σε ρατσιστική συμπεριφορά; Μη γένοιτο.

Εν κατακλείδι σας καλούμε ως Πρώτο Πολίτη της Πόλης της Καβάλας, που μέχρι την υποδούλωση της στους Τούρκους είχε το όνομα Χριστούπολη, της πόλης που ο πολιούχος Άγιος της ο Απόστολος των Εθνών Παύλος μαρτύρησε για τον Χριστό, να μην προβείτε σε αποφάσεις που θα διχάσουν τον λαό και θα προσβάλλουν το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, δηλαδή τους δημότες σας.

Συμπατριώτες, Ψηλά το Κεφάλι, Ψηλά την Σημαία του Χριστού.

 

Για το ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Εμβρύων «η Αγία Εμμέλεια»

Βασίλειος Ν. Αραμπατζόγλου

Πρόεδρος

Προηγούμενο άρθρο

Πρώτες βοήθειες στην Ελευθερία Αρβανιτάκη, που τραυματίστηκε ελαφρά

Επόμενο άρθρο

Με γεύσεις και μουσική ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Καντίνας στη Χρυσούπολη! (φωτογραφίες)