Dark Mode Light Mode

Δεν απέδωσαν τα μέτρα του τοπικού και mini lockdown

Συμπληρώθηκαν χθες 14 μέρες από τότε που η ΠΕ Καβάλας είναι στο «κόκκινο», με τα γνωστά μέτρα ενός mini lockdown.

Τα μέτρα δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, τουλάχιστον όχι ακόμη. Στις 13 προηγούμενες μέρες για τις οποίες είναι γνωστά τα τοπικά στοιχεία της πανδημίας, τα κρούσματα παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα. Κι οι ασθενείς στο Νοσοκομείο το ίδιο. Δεν υπήρξε βελτίωση και τα μέτρα που ισχύουν από την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη δεν απέδωσαν. Σχεδόν καθόλου.

Ο Σεπτέμβρης «έφυγε» χθες με τουλάχιστον 1.454 κρούσματα κι έγινε ο δεύτερος μήνας από πλευράς αριθμού κρουσμάτων μετά τον Αύγουστου του 2021. Τότε είχαμε σχεδόν 1.900. Και να σκεφθεί κανείς ότι οι μισές μέρες του Σεπτέμβρη είχαν την περιοχή στο «κόκκινο».

Νωρίς χθες το απόγευμα το Νοσοκομείο είχε 41 ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού και 5 στη ΜΕΘ. Φιλοξενεί ασθενείς από άλλους Νομούς ενώ περιστατικά κορωνοϊού της ΠΕ Καβάλας μεταφέρονται για να νοσηλευτούν σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου έκανε 86 τεστ με 13 θετικά περιστατικά.

Τον Οκτώβρη που ξεκινά σήμερα τα δωρεάν rapid test στην Καβάλα θα γίνονται Δευτέρα ως Παρασκευή. Όχι Σάββατο (που τόσο καιρό γίνονταν) και όχι Κυριακή:

«Σας ενημερώνουμε ότι για τον μήνα Οκτώβριο θα διοργανώνονται δειγματοληψίες με δωρεάν Rapid Tests από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, από Δευτέρα έως και Παρασκευή -εκτός Σαββάτου και Κυριακής- στην αίθουσα του Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας από τις 09:00 έως τις 15:00.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέλθει χωρίς ραντεβού».


Ο Δήμος Νέστου ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ κάθε Τρίτη και Παρασκευή για όλο τον μήνα Οκτώβριο, θα πραγματοποιεί δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid covid-19 test) στο Παλαιό Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης 9:00-14:00. Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ.


Το ΝΠΔΔ “Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη- Προσχολική Αγωγή Καβάλας” ανακοινώνει ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί 2ος και 6ος, επί της οδού Εκάβης, θα παραμείνουν κλειστοί έως και τις 11/10/2021 λόγω δύο κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 58531 Απόφαση (ΦΕΚ4441/β’/25-09-2021) “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19” και μετά από τις σχετικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας Καβάλας.

Προηγούμενο άρθρο

Ρώσοι δημοσιογράφοι σε Καβάλα και Θάσο

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2021