Dark Mode Light Mode

«Δεν είμαι ένας δήμαρχος της καρέκλας, κινούμαι καθημερινά έξω»

Πηγή φωτογραφίας Δήμος Καβάλας

Τα κυκλοφοριακά θέματα ξεχώρισαν στη χθεσινή συνέντευξη του Θόδωρου Μουριάδη στην Πρωινή.

Όχι τα προεκλογικά. Αυτά έπονται. Κι ίδιος άλλωστε αυτό το διάστημα δίνει προτεραιότητα στα θέματα της καθημερινότητας. Κάτι που προσεχώς θα αλλάξει. Μέχρι τότε μπορούμε να συζητούμε για το κυκλοφοριακό. Ένα πρόβλημα τοπικής επικαιρότητας.

Η συνέντευξη

Ερ: Είστε με την καθημερινότητα ή με την προεκλογική δουλειά; Ένας μήνας έμεινε μέχρι τις εκλογές…

Απ: Είμαι και με τα δύο. Η καθημερινότητα είναι εις βάρος μου, όσον αφορά την προεκλογική δραστηριότητα. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν το χρόνο να ασχοληθούν μόνο με τα προεκλογικά. Εγώ οφείλω μέχρι την τελευταία μέρα -και είμαι υποχρεωμένος- να ασχολούμαι με τη καθημερινότητα. Οι ιδιότητες είναι μπερδεμένες. Του υποψηφίου δημάρχου και του νυν δημάρχου. Δεν μπορεί η μια να αναιρέσει την άλλη. Σα δήμαρχος ξέρω την πραγματικότητα και σαν υποψήφιος δήμαρχος δεν μπορώ να τάζω λαγούς και πετραχήλια. Δεν μπορώ να λύσω το κυκλοφοριακό μέσα σε μια νύχτα διότι π.χ. η Περιμετρική για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Και αν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Αυτήν τη στιγμή γίνεται η μελέτη από την Περιφέρεια. Είναι βασική η Περιμετρική για την όλη ιστορία αλλά σκοπός είναι να μπει το νερό στο αυλάκι. Κάποια στιγμή η Περιμετρική πρέπει να γίνει. Τα χρήματα τα οποία υπολογίστηκαν το 2013 γιατί τότε είχε γίνει ας πούμε μια αρχική προμελέτη, ήταν γύρω στα 50 εκατομμύρια. Τώρα με τις τιμές που έχουν αλλάξει προφανώς τα κόστη είναι διαφορετικά. Αυτό θα μας το δείξει η οριστική μελέτη όταν θα ολοκληρωθεί. Για τα κυκλοφοριακά θέματα έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από έργα. Όπως είναι ο μεγάλος κυκλικός κόμβος ο οποίος θα γίνει στα παλιά δικαστήρια, στο παλιό πρωτοδικείο, κοντά στις Καμάρες. Το έργο στην Κουντουριώτου που όταν θα τελειώσει και η ενδιάμεση νησίδα δε θα υπάρχουν διπλοπαρκαρίσματα οπότε τα αυτοκίνητα θα μπορούν να φεύγουν ανενόχλητα. Στο κυκλοφοριακό της Καβάλας ιδίως το καλοκαίρι όπου τα αυτοκίνητα έχουν τριπλασιαστεί και τετραπλασιαστεί, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Το είδαμε τη Δευτέρα που μας πέρασε όπου με τη βροχή, πολλοί πήραν τα αυτοκίνητα τους. Συν το ότι είχε και πάρα πολλούς ξένους από γύρω περιοχές (Παληό, Νέα Πέραμος, Ηρακλείτσα), οι οποίοι έβρεξε εκείνη τη μέρα και κατέβηκαν όλοι μαζί στο κέντρο της Καβάλας.

Ερ: Μήπως πρέπει να εκπονηθεί μια καινούρια κυκλοφοριακή μελέτη; Τι λέτε επ’ αυτού;

Απ: Πρέπει και αυτό θα γίνει. Πρέπει να γίνει μια καινούρια κυκλοφοριακή μελέτη διότι πρέπει να υπάρξουν μονοδρομήσεις σε κάποιους δρόμους και το άκουσα πολύ σωστά από τον κ. Χρυσανίδη, για να εξοικονομηθούνε θέσεις πάρκινγκ. Πρέπει όμως να γίνει από την αρχή μια καινούργια κυκλοφοριακή μελέτη.

Ερ: Πως κινείστε προεκλογικά; Μήπως υπάρχει και ένας εφησυχασμός από την πλευρά σας μετά τα γκάλοπ που έχουν γίνει; Πως το αντιμετωπίζετε;

Απ: Όχι, δε δίνω βαρύτητα στα γκάλοπ. Φυσικά δεν εφησυχάζουμε, όλοι μας στο συνδυασμό. Αν υπολόγιζα τα γκάλοπ δε θα έκανα τίποτα και θα έλεγα ότι είμαι βγαλμένος από την πρώτη Κυριακή. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Τα πράγματα αλλάζουν, είναι όλα ρευστά. Υπάρχει η δραστηριότητα και σας είπα ότι πρέπει να καλύπτω και την καθημερινότητα. Από τη νέα εβδομάδα ξεκινάμε πιο εντατικά  επισκέψεις σε γειτονιές, σε πολιτιστικούς συλλόγους για να ακούσω τα προβλήματα τους, τα οποία βέβαια τα περισσότερα τα γνωρίζω. Δεν είμαι ένας δήμαρχος της καρέκλας, είμαι ένας δήμαρχος ο οποίος κινείται καθημερινά έξω. Ξέρω που πονάει η πόλη.  Ξέρω τις δυνατότητες που έχουμε στην καθαριότητα. Όλα αυτά τα γνωρίζω. Θέλω όμως να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο, να του πούμε τι έχει γίνει αυτά τα τέσσερα χρόνια και τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα.

Ερ: Θα αλλάξει κάτι άμεσα στην πλατεία Καπνεργάτη από εδώ και πέρα;

Απ: Στην πλατεία Καπνεργάτη μπήκε το νερό στο αυλάκι. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα υπάρξει πλέον άλλο εμπόδιο. Καθυστερήσαμε πάρα πολύ στην Κασσάνδρου λόγω του υλικού το οποίο θα πέσει. Στην πλατεία θα γίνει πλακόστρωση, το τσιμέντο το οποίο πέφτει, είναι το τσιμέντο καθαριότητας, ούτως ώστε πάνω εκεί να γίνουν οι πλακοστρώσεις. Σ’ ένα με δυο μήνες το έργο θα φαίνεται πολύ καθαρά.

Προηγούμενο άρθρο

Τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών επί της Ερυθρού Σταυρού (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Ξηλώθηκαν και απομακρύνθηκαν 12 στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ (φωτογραφίες)