Στις 13 Δεκέμβρη του 2017 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τον χώρο που επιλέχθηκε να λειτουργήσει το 1ο ΤΟΜΥ της Καβάλας. Στην ερώτηση του ο κ. Παναγιωτόπουλος μετέφερε στην ηγεσία του Υπουργείου τις επιφυλάξεις του προσωπικού του Κέντρου Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) επειδή αυτό θα συστεγάζεται με το ΤΟΜΥ στο γνωστό κτίριο που βρίσκεται στον Άγιο Λουκά, απέναντι από την κεντρική πύλη της ΧΧ Μεραρχίας.
Η απάντηση του Υπουργού Α. Ξανθού έχει ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου. Ο κ. Υπουργός απορρίπτει τις ανησυχίες, επικαλείται και τις απόψεις του διοικητή του Νοσοκομείου και αυτές του διοικητή της 4ης ΥΠΕ. Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας απαντά στον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Παναγιωτόπουλο: «Η εν λόγω συστέγαση δεν παρακωλύει τη λειτουργία ούτε του ΚΨΥ Καβάλας, ούτε της υπό δημιουργία ΤΟΜΥ Καβάλας, σύμφωνα με το με αρ. 50809/28- 12-2017 έγγραφο του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης. Στο με αρ. 29495/29-12-17 έγγραφο του Διοικητή ΓΝ Καβάλας (επισυνάπτεται), καταδεικνύεται η επάρκεια της διαθέσιμης υποδομής (449 τμ) για την ανάπτυξη των δράσεων της θεραπευτικής ομάδας (9 εργαζόμενοι) του ΚΨΥ. Επίσης, η συστέγαση των δράσεων, του ΤΟΜΥ και του ΚΨΥ, αφενός θα συμβάλλει θετικά στον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου και αφετέρου θα προωθήσει τη διασύνδεση και συνεργασία των δύο πρωτοβάθμιων υπηρεσιών σε ότι αφορά στην ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας».
Στην απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Τάσου Καρασαββόγλου (ουσιαστικά το έγγραφο του απευθεύνεται στον Υπουργό Υγείας) αναφέρεται στην οικονομία που επιτυγχάνεται από τη λειτουργία του ΤΟΜΥ σε ένα κτίριο του Νοσοκομείου. Τονίζεται ότι η είσοδος στο κτίριο θα είναι κοινή αλλά διαφορετική διαδρομή θα ακολουθούν οι επισκέπτες του ΤΟΜΥ με αυτούς του ΚΨΥ. Ο κ. Καρασαββόγλου σημειώνει επίσης ότι «… αναφορικά με την κατάργηση του απορρήτου των ασθενών που προσέρχονται στο ΚΨΥ υπάρχουν και προσεγγίσεις που εκτιμούν ότι είναι ανάγκη να ξεπεραστεί ο στιγματισμός και ο φόβος της ψυχικής ασθένειας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης και συλλειτουργίας των δύο δομών προκύψουν προβλήματα και αναδειχθούν θέματα σχετικά με το ζήτημα της διατήρησης του απορρήτου των ψυχικά ασθενών τότε θα το δούμε και θα το αντιμετωπίσουμε».
Ο κ. Καρασαββόγλου σημειώνει και τα εξής: Στο ΚΨΥ εργάζονται 9 άτομα. Το ΚΨΥ στεγάζεται σε ένα αυτόνομο ιδιόκτητο κτίριο (ανήκει στο ΓΝΚ) με συνολικό εμβαδόν 675,25 τμ που κατασκευάστηκε το 1989. Το κτίσμα είναι τριώροφο με εμβαδόν 224,75 τμ ανά όροφο. Ήδη από πριν το Καλοκαίρι του 2017 γνώριζε η κοινωνία της Καβάλας ότι πρόκειται να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν δύο ΤΟΜΥ στα όρια της πόλης. Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Πλωμαρίτης είχε επαλειμμένα επισκεφθεί για τον σκοπό αυτό την πόλη της Καβάλας, είχε επαφές με αρμόδιους φορείς σε μια προσπάθεια να αναζητήσουμε και να βρούμε χώρους που θα μπορούσαν να μας διαθέσουν αυτοί. Καθώς αυτές οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, δημόσια δηλώσαμε ότι πρόθεση μας είναι να στεγαστεί η μία από τις δύο ΤΟΜΥ στο ισόγειο του ΚΨΥ. Επομένως οι εργαζόμενοι του Κέντρου γνώριζαν για τον σχεδιασμό αυτό και μάλιστα αυτό ανακοινώθηκε επισήμως από τον κ. Πλωμαρίτη στο διευθυντή του ΚΨΥ στην τελευταία επίσκεψη του στο Κέντρο. Οι δράσεις του ΚΨΥ μεταφέρονται στους δύο επάνω ορόφους με συνολικό εμβαδόν 449,50τμ. Με απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας στις 31-10-2017 αποφασίστηκε η διάθεση για χρήση του ισογείου του κτιρίου για την στέγαση του ΤΟΜΥ.