Dark Mode Light Mode

Δεν ήταν εορταστική η κίνηση στην αγορά

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής δύο εκπρόσωποι της αγοράς έκαναν έναν πρώτο απολογισμό για την εορταστική κίνηση στην Καβάλα την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα. Τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης όσο και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας συμφώνησαν ότι τα πράγματα στην αγορά δεν πήγαν καλά. Ο κ. Λεμονίδης μάλιστα σημείωσε ότι οι μικρομεσαίοι έμποροι φάνηκε να περιμένουν αυτήν την εξέλιξη. Σα να την έβλεπαν να έρχεται!

Οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχίζουν από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοέμβρη, συνεχίζονται στην κοντινή των εορτών Black Friday τον ίδιο μήνα. Σχετίζονται με τα λιγότερα επιδόματα ή τα επιδόματα προς λιγότερους πολίτες.

Κατά τον κ. Λεμονίδη ίδια ακριβώς ήταν η εικόνα σε όλη την επαρχία ενώ ειδικά για την Καβάλα (σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου) ακόμη κι αν ήρθαν επισκέπτες στην Καβάλα (τουρίστες), αυτοί δεν κυκλοφόρησαν στην αγορά. Υπό αυτές τις συνθήκες οι εκπρόσωποι της αγοράς αναμένουν μια από τα ίδια στις τελευταίες μέρες του χρόνου. Σήμερα και αύριο αναμένουν κίνηση στα δεδομένα πριν από τα Χριστούγεννα. Θυμίζουν την έναρξη των Χειμερινών εκπτώσεων (από 13 Γενάρη) κι ελπίζουν. Γενικώς και αορίστως.

Ο Βασίλης Λεμονίδης μεταξύ άλλων είπε στην Πρωινή: « Πριν τα Χριστούγεννα οι τζίροι των μελών μας ήταν χαμηλοί. Δεν έγινε ότι περιμέναμε ή ελπίζαμε για πολλούς και διάφορους λόγους. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που βιώσαμε το βλέπαμε να έρχεται». Σύμφωνα με τον κ. Λεμονίδη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις τον Νοέμβρη θα πρέπει να καταργηθούν.

Από την δική του πλευρά ο Μάρκος Δέμπας είπε: « Νομίζω ότι η κίνηση στην αγορά πριν τα Χριστούγεννα δεν ήταν καλή. Αυτό ακούω στις συζητήσεις με τους εμπόρους κτλ. Κάπως έτσι μας έμεινε η γκρίνια. Το Επιμελητήριο Καβάλας προσπάθησε να βοηθήσει τις εκδηλώσεις που έγιναν σε όλους τους Δήμους του Νομού. Ανήμερα τα Χριστούγεννα συμμετείχαμε μαζί με άλλους φορείς στο Τραπέζι της Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης».

*Αυτές τις ημέρες θα υλοποιηθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού καλύτερης εορταστικής βιτρίνας που ανακοίνωσε από μέρες το Επιμελητήριο. Θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα δει όλες ή τις περισσότερες βιτρίνες στην αγορά. Ο κ. Δέμπας αναζητά κριτική επιτροπή ανεξάρτητη από τους φορείς και τους παράγοντες της αγοράς. Θα ζητήσει όπως είπε και τη βοήθεια της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια. Από την πλευρά του ο κ. Λεμονίδης παραδέχθηκε ότι ειδικά φέτος υπήρξαν καταστήματα στην αγορά που δεν έδωσαν και μεγάλη έμφαση στον στολισμό τους, συμπεριλαμβανομένης και της βιτρίνας τους.

*Σήμερα Δευτέρα 30 Δεκέμβρη η αγορά της Καβάλας είναι ανοιχτή πρωί και απόγευμα ενώ αύριο (τελευταία μέρα του έτους) από το πρωί έως το απόγευμα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ξανάρχισε το κάπνισμα σε χώρους ανοιχτούς από δύο πλευρές

Επόμενο άρθρο

Εκδήλωση στην αυλή του Εργατικού Κέντρου