Dark Mode Light Mode

Δεν συνεδρίασε η διοίκηση του Επιμελητηρίου- Αποχωρήσεις και έλλειψη απαρτίας

Δεν υπήρχε απαρτία και δεν συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Η αντιπολίτευση (Παπαδόπουλος, Ζησίμου, Τσουμάκης) δήλωσε ότι αποχωρεί επειδή δεν λαμβάνει τις εισηγήσεις για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν. Στο χώρο έμειναν 6 μέλη της πλειοψηφίας, που δεν εξασφάλιζαν την απαρτία. Πάντως και με τους τρεις της αντιπολίτευσης παρόντες, πάλι δεν υπήρχε απαρτία. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε δικαιολογημένα ο πρόεδρος Μάρκος Δέμπας. Χρέη προέδρου επρόκειτο να ασκήσει ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί στον γενικό γραμματέα της διοίκησης στάλθηκε η ακόλουθη επιστολή:

Σε όλα τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια έχουμε αναφερθεί εκτενώς στην έλλειψη εισηγητικών των θεμάτων. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η παρουσία μας είτε το θέλετε , είτε όχι δεν θα είναι διακοσμητική και ούτε πρόκειται να γίνουμε «συμπλήρωμα» για την νόμιμη απαρτία. Δυστυχώς και σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο απεστάλησαν ελλιπέστατα στοιχεία προφανώς διότι θεωρείτε περιττό να μας ενημερώνετε.

Ειδικότερα αναφέρουμε τις ενέργειές σας σε σχέση με τα θέματα.

Θέμα 1ο : Υποβολή πρότασης προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Περιφέρ. ΑΜΘ»

Μας αποστείλατε «πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων από τη Περιφέρεια» χωρίς να περιλαμβάνετε η πρόταση της διοίκησης. Άρα τι απόφαση και για ποια πρόταση καλούμαστε να πάρουμε θέση;

Θέμα 3ο : «Οικονομική επιχορήγηση»

Μας γράφετε ότι αφορά στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία» για μισθούς και λειτουργικές δαπάνες (!!!) χωρίς ανάλυση, χωρίς να αναφέρετε από ποια έσοδα θα πληρωθούν κλπ

Θέμα 4ο : «ανακοινώσεις -προτάσεις»

Η εισήγηση απλοϊκή ως «Συμμετοχή σε εκθέσεις – ενημερωτικές ημερίδες – σεμινάρια».

Αν η συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας σε εκθέσεις, η προβολή των επιχειρήσεων του Νομού μας , οι ενημερωτικές ημερίδες , οι προτάσεις ανάπτυξης του Νομού μας και τα έξοδα του Επιμελητηρίου από χρήματα των μελών μας, είναι τόσο αδιάφορα θέματα που θεωρείτε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση , δυστυχώς εμείς διαφωνούμε κάθετα.

Απαιτούμε να εφαρμοστεί η ορθή λειτουργία του Επιμελητηρίου με εισηγήσεις αληθινές και επεξηγηματικές προκειμένου όλοι να συμβάλλουν με προτάσεις στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας .

Για αυτό το λόγο ,

ΟΛΑ τα εκλεγμένα μέλη των παρατάξεων «Ανανέωση Τώρα» & «Για Εσένα» δεν θα συμμετάσχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της 26ης Μαρτίου 2018 ως διαμαρτυρία στην, προφανώς εσκεμμένη, αδιαφορία σας.

 

Προηγούμενο άρθρο

Μοναδικές στιγμές 90s με dj τον Σταύρο Θεοχαρίδη

Επόμενο άρθρο

Εορταστικό διήμερο στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης