Dark Mode Light Mode

«Δεν θα αποχωρήσουμε από τις Αποθήκες των Μεταλλείων»

Οι σχέσεις του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη με τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Θάσου δεν είναι καλές.

Μάλιστα προχθές, στη συνεδρίαση την Τετάρτη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θάσου, ο Δήμαρχος κατηγόρησε τα μέλη της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης ότι συχνά αναφέρουν ψέματα στις ανακοινώσεις που κάνουν. Εννοώντας αναρτήσεις στο διαδίκτυο, δελτία τύπου κτλ.

Αισθανθήκαμε πολύ άσχημα όταν ακούσαμε αυτόν τον χαρακτηρισμό από τον Δήμαρχο, είπε το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο δημοτικό σύμβουλος της Θάσου -μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης- Λάμπρος Λαμπρινίδης.

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε σε προβλήματα που προβλέπει ότι θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα στην υδροδότηση του νησιού. Επισημαίνοντας το γνωστό από τα προηγούμενα καλοκαίρια πρόβλημα έλλειψης νερού.

Μέχρι τώρα -είπε ο Λάμπρος Λαμπρινίδης- υπάρχει μείωση της πίεσης κατά τις απογευματινές ώρες. Συμπληρώνοντας ότι προς το παρόν η τουριστική κίνηση στη Θάσο δεν είναι στο φόρτε της. Ισχυρίζεται με λίγα λόγια ότι το πρόβλημα της υδροδότησης θα είναι μεγαλύτερο όταν οι τουρίστες θα αυξηθούν. Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ο Λάμπρος Λαμπρινίδης και ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Το Κάστρο» στα Λιμενάρια είπε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού παραχώρησε τελικά στο Δήμο Θάσου τις Αποθήκες των Μεταλλείων. Χώρο που αξιοποίησε και χρησιμοποίησε κατ’ επανάληψη και με επιτυχία για τις εκδηλώσεις του ο σύλλογος των Λιμεναρίων.

Είπε επίσης ότι κλειδί από το χώρο  έχει πλέον και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Ο πολιτιστικός σύλλογος δεν θα αποχωρήσει από τις Αποθήκες των Μεταλλείων, κατέληξε μιλώντας για το θέμα ο Λάμπρος Λαμπρινίδης.

Ο κ. Λαμπρινίδης κλήθηκε ένα σχολιάσει το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών. Το τοπικό αποτέλεσμα ειδικότερα του ΚΚΕ στο νησί της Θάσου. Σημείωσε ότι το κόμμα ήρθε δεύτερο στο νησί της Θάσου.

Με αύξηση του ποσοστού και της δύναμής του σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023. Από 11,5% περίπου προ έτους, στις ευρωεκλογές αύξησε το ποσοστό του στο 17%. Σύμφωνα με το Λάμπρο Λαμπρινίδη το ΚΚΕ είναι πρώτο κόμμα σε 4 δημοτικές κοινότητες της Θάσου.

Δηλαδή στα Λιμενάρια, στο Θεολόγο, τις Μαριές και στην Καλλιράχη. Μιλώντας για τα προβλήματα των Μαριών ο Λάμπρος Λαμπρινίδης ζήτησε μία ακόμη φορά η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Θάσου να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες σε ετοιμόρροπα επικίνδυνα κτίσματα που υπάρχουν στο χωριό. Να βάλει προειδοποιητικές πινακίδες όπου αυτές χρειάζονται.

Προηγούμενο άρθρο

Πρόστιμο 1.800 ευρώ σε κάτοικο του Δήμου Νέστου, 2.800€ στη Δράμα!

Επόμενο άρθρο

Πολλές οι νέες οικοδομικές άδειες στη Θάσο