Dark Mode Light Mode

Δεν θα εκτίσει μέρος της ποινής η καταδικασθείσα για το ψεύτικο προφίλ στο facebook

Ο κ. Λεωνίδας Παππάς ως συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας που καταδικάστηκε στο Τριμελές ως υπεύθυνη ενός ψεύτικου προφίλ στο Facebook, ενημέρωσε για τις ενέργειες που επακολούθησαν.

Η πελάτισσα του, είπε στην Πρωινή, με την έφεση που άσκησε δεν θα εκτίσει μέρος της ποινής που της επιβλήθηκε. Επειδή η υπόθεση δικάστηκε μετά από αναβολή, χωρίς να σταλεί καινούργια κλήση, εξηγεί ότι ξέχασε να είναι παρούσα στη δίκη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο κ. Παππάς σχολιάζοντας και τα δημοσιεύματα που υπήρξαν, είπε:

«Ήθελα να τοποθετηθώ για αυτήν την υπόθεση που πήρε διάσταση. Με την κατηγορουμένη που καταδικάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Τριμελές για τα ψεύτικα ή το ψεύτικο προφίλ στο Facebook. Με το νέο ποινικό κώδικα ακόμη κι αν καταδικαστείς για πλημμελήματα μπορεί να κληθείς να εκτίσεις ένα μέρος της ποινής.

Στην προκειμένη περίπτωση κι επειδή το θέμα έλαβε διαστάσεις κι επειδή έγινε μια παρερμηνεία πρέπει να πω ότι η κατηγορουμένη έκανε έφεση- είναι εντολέας μου- το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα κι έτσι προφανώς και δεν θα εκτίσει μέρος της ποινής.

Η έφεση ασκήθηκε την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα της δίκης. Αποφασίστηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι δεν εκτελείται η ποινή. Αυτό που γράφτηκε και στην Πρωινή και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ότι έχει προηγούμενες καταδίκες.

Γράφτηκε επειδή ειπώθηκε στη διάρκεια της δίκης, αυτό είναι ανακριβές. Δεν έχει καμία προηγούμενη καταδίκη για τέτοιου είδους αδικήματα. Πρόκειται για ένα κατηγορητήριο- χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία της υπόθεσης- που πιθανότατα θα καταρρεύσει και δεν θα σταθεί στο δεύτερο βαθμό.

Η μήνυση της μηνύτριας αναφέρει «… πιστεύω ότι το έκανε η τάδε». Προσέξτε κάτι. Είμαστε στο 2023. Αυτά τα αδικήματα η δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος τα βρίσκει σε 3 λεπτά. Δεν μπορεί ένα δικαστήριο να βασίζεται στο «… πιστεύω ότι το έκανε ο τάδε».

Όταν όμως δικάζεσαι ενώ απουσιάζεις, τότε ναι. Μπορεί να καταδικαστείς και μπορεί να κληθείς και ποινή. Νομίζω ότι στο Εφετείο θα λυθούν οι παρεξηγήσεις. Λέτε ότι υπήρξε κι άλλη δίκη με την ίδια κατηγορούμενη. Δεν δικάστηκε. Αναβλήθηκε. Συμφωνώ ότι έχει κατηγορηθεί άλλη φορά. Ποιο όμως είναι το σημαντικό. Στο 2023, όταν πιθανολογείς ότι κάποιος κάνει τέτοιου είδους αδικήματα. Απάτες κτλ.

Απευθύνεσαι με μια απλή αναφορά ή καταγγελία ή με ένα απλό τηλεφώνημα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και σε μία μέρα έχουν βρεθεί τα ίχνη αυτού που το έκανε. Μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι πάρα πολύ εύκολο και απλό.

Αν δεν το κάνεις πιθανόν να σημαίνει ότι δεν θέλεις να το κάνεις γιατί σκοπεύεις να δημιουργήσεις εικόνες και καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όποιος το 2023 θέλει να αποδείξει τέτοια απάτη και μεθοδεύσεις, απευθύνεται αρμοδίως. Και το λύνει πολύ εύκολα».

Προηγούμενο άρθρο

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της δομής «Ασημακοπούλου»;

Επόμενο άρθρο

Υπό ωρίμανση το έργο συντήρηση της παλαιάς Ορθοπεδικής κλινικής