Dark Mode Light Mode

Δεν υπάρχει δυνατότητα κυριαρχίας όσο υπάρχει η Αυτοκρατορία των ΗΠΑ

ΑΥΤΟΙ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ, Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ESSI, TUTTI LO SANNO, L’IMPERO STATUNITENSE È LA MALATTIA DEL MONDO

Δεν μπορούν να διαχωριστούν τα προγράμματα κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης από τη μαζική παγκόσμια δομή εξουσίας που τα υποστηρίζει για τα δικά της συμφέροντα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σε αυτό το σημείο, γράφει η Caitlin Johnstone

Η ατζέντα της εθνικής κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης του εβραϊκού λαού δεν μπορεί να διαχωριστεί από την ατζέντα της συγκεντρωτικής αυτοκρατορίας Ηπα ώστε να κυριαρχεί και να αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή.

Πρέπει να γνωρίζουμε, συνειδητοποιημένοι, ότι αυτές οι ατζέντες είναι άρρηκτα αλληλένδετες και ότι το γεγονός πως το Ισραήλ είναι ένα μόνιμο μέρος της δομής εξουσίας Ηπα δεν σημαίνει στην πραγματικότητα ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση. Και σε αυτή την πραγματικότητα πρέπει να ανταποκριθούμε ανάλογα.

Δεν μπορεί κάποιος να διαχωρίσει την ατζέντα της ουκρανικής εθνικής κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης από την ατζέντα της κεντρικής αυτοκρατορίας Ηπα για την αποδυνάμωση της Ρωσίας και την απορρόφησή της στην αυτοκρατορική δομή εξουσίας.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές του γεγονότος πως αυτές οι ατζέντες είναι αλληλένδετες και ότι η αυτοκρατορία θέλει πραγματικά να κυριαρχήσει στην Ουκρανία για τον εαυτό της. Δεν μπορούμε απλώς να αποστασιοποιηθούμε ψυχολογικά από αυτή την πραγματικότητα για να δώσουμε ένα νόημα στο παιδικό μας όραμα των καλών και των κακών αυτής της σύγκρουσης.

Η ατζέντα εθνικής κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης της Ταϊβάν δεν μπορεί να διαχωριστεί από την ατζέντα της συγκεντρωτικής αυτοκρατορίας των ηνωμένων πολιτειών για αποδυνάμωση, βαλκανοποίηση και υποταγή της Κίνας.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές του γεγονότος πως οι ισχυροί που υποστηρίζουν ότι θέλουν την «ανεξαρτησία» της Ταϊβάν επιθυμούν στην πραγματικότητα ένα Κράτος υποτελές υπεράκτια της ηπειρωτικής Κίνας, από όπου το Πεκίνο να μπορεί να υπονομευτεί και περικυκλωθεί, και ότι οι τακτικές του σαλαμιού που βλέπουμε ώστε να σύρουν την Ταϊβάν στην δομή της δυτικής εξουσίας είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την υπεράσπιση μιας ανεξάρτητης Ταϊβάν.

Η ατζέντα της εθνικής κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης των κούρδων δεν μπορεί να διαχωριστεί από την ατζέντα της συγκεντρωτικής αυτοκρατορίας των Ηπα για βαλκανοποίηση, αλλαγή καθεστώτος και απορρόφηση της Συρίας.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές του γεγονότος πως αυτή η αυτοκρατορική ατζέντα είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ατζέντα για τη δημιουργία της «αυτόνομης Διοίκησης της βόρειας και ανατολικής Συρίας», γνωστής ως Rojava, η οποία αποσπάται από τη Συρία με τεράστιο κόστος για τη Δαμασκό με την άμεση διευκόλυνση της πολεμικής μηχανής ηπα.

Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι αυτό δεν συμβαίνει και να συμπεριφέρεστε σαν να υπάρχει κάποιο είδος οργανικού αναρχικού κινήματος που είναι κατά κάποιο τρόπο διαχωρισμένο από αυτές τις ατζέντες. Εάν επιθυμείτε κυριαρχία και την αυτοδιάθεση για οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων, το πρώτο και κύριο καθήκον σας είναι να προσπαθήσετε να διαλύσετε την συγκεντρωτική αυτοκρατορία των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή είναι η δομή εξουσίας που κάνει τα περισσότερα στον κόσμο για να υπονομεύσει αυτήν την πιθανότητα.

Όσο ένας πληθυσμός είναι με οποιονδήποτε τρόπο μπλεγμένος με τις ατζέντες μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας που κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει τους πάντες υπό τον έλεγχό της, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για αυτόν τον πληθυσμό να επιτύχει μια αληθινή αυτοδιάθεση. Εάν παραμένουν ευθυγραμμισμένοι σε αυτά τα προγράμματα, μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι θα είναι υποκείμενοι της αυτοκρατορίας.

Όποιος αρνείται να είναι αληθινός σχετικά με αυτό το γεγονός ενεργεί στην υπηρεσία της αυτοκρατορίας, είτε εν γνώσει του είτε εν αγνοία του. Ή ενεργεί συνειδητά για να διευκολύνει τα συμφέροντα της αυτοκρατορίας και των ηγετών της, είτε αποφεύγει να αντιμετωπίσει τη δυσάρεστη πραγματικότητα της κατάστασης για να έχει μια πιο απλή και πιο εύπεπτη θέαση του κόσμου.

Μέρος της ωριμότητας συνίσταται στην καθιέρωση μιας σχέσης βασισμένης στα γεγονότα με την πραγματικότητα του κόσμου μας. Στο βαθμό που αποτυγχάνουμε να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τα γεγονότα της κατάστασής μας, η κοσμοθεωρία μας βασίζεται στο ψέμα.

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος     La Bottega del Barbieri

Προηγούμενο άρθρο

Συμμετοχή του 17ου Νηπιαγωγείου Καβάλας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

ΑΟΚ: Κράτησε τον πολυτιμότερο παίκτη και πρώτο σκόρερ του, Βασίλη Παπαδόπουλο