Dark Mode Light Mode

«Δεν υπάρχει θέμα αναλώσιμων στα σχολεία του Δήμου Καβάλας»

Κατηγορηματικός ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης. Διαψεύδει αναρτήσεις και σχόλια των προηγούμενων ημερών, σημειώνει αναλυτικά τι έχει κάνει ο Δήμος Καβάλας για τα αναλώσιμα των σχολείων ευθύνης του. Για τις καθημερινές ανάγκες των σχολείων. Επιμένει στο ότι οι διευθυντές ενημερώθηκαν εγκαίρως περί της νέας διαδικασίας κι ότι τα επείγοντα ζητήματα λύνονται άμεσα. Ο κ. Μιχαλάκης μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο ράδιο Πρωινή.

Η συνέντευξη

Ερ: Υπάρχει ένα παράπονο που διατυπώνεται από τους συναδέλφους σας εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου Καβάλας. Ότι στην έναρξη της νέας χρονιάς δεν έχουν ένα μικρό πορτοφόλι. Ο κάθε διευθυντής για το σχολείο του. Δεν μπορούν να αγοράσουν τα καθημερινά, τα αναλώσιμα. Τι λέτε;

Απ: Δεν προέρχεται αυτό το παράπονο από την Πρωτοβάθμια ουσιαστικά. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Σας θυμίζω ότι αποφασίστηκε από το Ελληνικό κράτος να αλλάξουν κάποια πράγματα όσον αφορά τις σχολικές επιτροπές. Σε όποιον Δήμο οι σχολικές μονάδες είναι κάτω από 100, καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές. Οι διαδικασίες για τα αναλώσιμα των σχολείων γίνονται σύμφωνα με τις προμήθειες του Δήμου. Ένας από αυτούς τους Δήμους, είναι και ο δικός μας. Επίσης και οι άλλοι Δήμοι του νομού μας. Είμαστε κάτω από 100 σχολεία κι οι σχολικές επιτροπές καταργήθηκαν. Λίγο πριν καταργηθούν οι σχολικές επιτροπές τον περασμένο Ιούνιο, μαζέψαμε τους διευθυντές όλων των σχολείων και τους είπαμε πριν κλείσουν οι σχολικές επιτροπές, να έχουν προμήθειες σε όλα τα πράγματα που τους είναι απαραίτητα. Να αγοράσουν τότε ότι χρειάζονται για ένα δίμηνο-τρίμηνο αρχές της νέας περιόδου. Ώστε με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς να μη χρειάζονται κάτι. Τους ξαναμαζέψαμε αρχές Σεπτεμβρίου, μόλις γυρίσανε από τις διακοπές, μόλις ανοίξανε τα σχολεία και τους είπαμε πως θα λειτουργεί το σύστημα χωρίς τις σχολικές επιτροπές. Τους στείλαμε και έγγραφο. Πως θα λειτουργεί η πάγια προκαταβολή που θα έχουν στη διάθεση τους κάποια στιγμή. Εκείνη τη μέρα που τους μαζέψαμε η Πρωτοβάθμια δεν είχε κανένα πρόβλημα. Κάποιοι διευθυντές της Δευτεροβάθμιας (διευθυντές Γυμνασίων- Λυκείων) μας δηλώσανε κάποιες ελλείψεις σε απουσιολόγια και βιβλία ύλης. Τα οποία πρόσφατα μοιράστηκαν. Τις πάγιες προκαταβολές που θα χρησιμοποιούν από εδώ και πέρα, δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν όπου θέλουν. Όπου υπάρχει ήδη προμήθεια του Δήμου, δεν μπορούν να αγοράσουν ανάλογα πράγματα μέσω της πάγιας προκαταβολής. Από τον Δήμο θα τα πάρουν. Είναι υποχρεωμένοι τα υλικά να τα προμηθεύονται από το Δήμο, όλα τα σχολεία. Χρησιμοποιούν την πάγια προκαταβολή σε υλικά και είδη που δεν μπορεί να αγοράσει ή δεν τα διαθέτει ο Δήμος. Κι αυτό γίνεται με βεβαίωση που παρέχει η υπηρεσία. Αντιμετωπίζεται άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου π.χ. το φωτοαντιγραφικό χαρτί που σε κάποια στιγμή θα τελειώσει. Θα το προμηθευτεί άμεσα ο διευθυντής του σχολείου. Δημιουργείται αδίκως θέμα. Υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ότι ζητήθηκε στη τελευταία συνάντηση που είχαμε και ότι ζητείται καθημερινά, αντιμετωπίζεται άμεσα.

Ερ:Μας λένε γονείς ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν από τα παιδιά συγκεκριμένα είδη.

Απ: Κάθε χρόνο οι διευθυντές των σχολείων ζητάνε από τους γονείς διάφορα υλικά. Και όταν έχουμε λεφτά και όταν δεν έχουμε λεφτά. Δεν τους υποχρεώνει ο Δήμος τους διευθυντές να το κάνουν αυτό. Τις περισσότερες φορές αυτό το ζητά ο κάθε εκπαιδευτικός. Για να έχει ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια στην τάξη του. Δεν το προτρέπουν να γίνεται αυτό ούτε οι σχολικοί σύμβουλοι. Καλύπτονται άμεσα τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία της Καβάλας. Ότι έρχεται, αντιμετωπίζεται άμεσα. Όλα τα άλλα είναι ψευδείς ειδήσεις. (φωτογραφία Δήμου Καβάλας)

Προηγούμενο άρθρο

Ο Σάκης Στημονιάρης ετοιμάζεται για αγώνα μιας εβδομάδας στο Μονακό

Επόμενο άρθρο

Χαρτί υγείας και κουζίνας ζήτησε δάσκαλος από τους μαθητές του!