Dark Mode Light Mode
Διάκριση για το λάδι της Θάσου
Δεν υποχωρεί ο Μπάμπης Δράκος- Ραντεβού με τη ΔΗΜΤΟ Νέστου ζήτησε ο Ι. Αγγελιάδης
«Η Τσανάκα αυτή την περίοδο δεν παίζεται»

Δεν υποχωρεί ο Μπάμπης Δράκος- Ραντεβού με τη ΔΗΜΤΟ Νέστου ζήτησε ο Ι. Αγγελιάδης

Απρόοπτη εξέλιξη παρουσιάζει από το βράδυ της Παρασκευής η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΟΔΕ Καβάλας που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Μάη. Νέα συμπληρωματική, ερμηνευτική εγκύκλιος αποκλείει τον Μπάμπη Δράκο από το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος, καθώς θέτει θέμα κωλύματος και για τους γενικούς γραμματείς των δήμων. Μάλιστα η εγκύκλιος αναφέρεται ακόμη και σε προέδρους δημοτικών σχολικών επιτροπών για τους οποίους ισχύει επίσης κώλυμα.

Παρά το στοιχείο του αιφνιδιασμού ο Μπάμπης Δράκος δε φαίνεται να υποχωρεί της υποψηφιότητάς του. Δηλώνει πως σύντομα θα συζητήσει με τη δήμαρχο το ενδεχόμενο παραίτησής του από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δήμο Καβάλας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Μπάμπης Δράκος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της διευκρινιστικής εγκυκλίου που στάλθηκε στις νομαρχιακές επιτροπές το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Όπως εξήγησε, είναι υποχρεωμένος να λάβει τις αποφάσεις του έως τα τέλη Απριλίου και ειδικότερα μέχρι τις 27 Απριλίου, όταν και θα λήξει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων. «Πρέπει να παραιτηθώ ώστε να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ κι αυτό είναι κάτι που σκέπτομαι», σημείωσε ο κ. Δράκος. Ο οποίος με την ευκαιρία της συνεντεύξεως τύπου που παραχώρησε ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε εκ νέου για το θέμα στους δημοσιογράφους.

Αυτή τη φορά περιέγραψε αναλυτικά τις προθεσμίες και τις διαδικασίες, απέρριψε την πιθανότητα η συγκεκριμένη εγκύκλιος να είναι «φωτογραφική», δηλαδή να αφορά μόνο στον ίδιο, διευκρίνισε ότι έως τις εσωκομματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μία ή δύο νομαρχιακές συνελεύσεις για τα μέλη της ΝΟΔΕ Καβάλας.

Σύμφωνα με τον κ. Δράκο οι ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν τον Μάη ορίστηκαν κατ’ αρχήν να πραγματοποιηθούν στις έδρες των δήμων. Αναλόγως με τη συμμετοχή και την οικονομική τακτοποίηση των μελών δεν αποκλείεται να επεκταθούν και σε άλλα σημεία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. «Δεν ισχύει ότι αναφέρεται περί φωτογραφικής διάταξης», παρατήρησε ο κ. Δράκος και συμπλήρωσε «δεν ήξερα πως υπήρχε κώλυμα». Κατέληξε δε λέγοντας: «Εγώ αποφασίζω. Δηλώνω πάντως ότι θα είμαι παρόντας στις εσωκομματικές εκλογές».

Υποστήριξη προς τον Μπάμπη Δράκο δήλωσαν ήδη ο Γιώργος Καλαντζής και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη διάρκεια της χθεσινής συνεντεύξεως τύπου, με διαφορετικό τρόπο καθένας τους. Ενώ έντονα σχολιάζεται στους κόλπους της τοπικής ΝΔ η κινητικότητα που παρατηρείται εκ μέρους του Ιορδάνη Αγγελιάδη. Ο κ. Αγγελιάδης, που φήμες τον ήθελαν ως υποψήφιο πρόεδρο της ΝΟΔΕ, λέγεται ότι ήδη ζήτησε συνάντηση με τη διοίκηση της δημοτικής οργάνωσης Νέστου. Ο κ. Αγγελιάδης εμφανίζεται ως ένας από τους πιο σταθερούς υποστηρικτές της βουλευτικής υποψηφιότητας του Μακάριου Λαζαρίδη στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Το γεγονός συνδέει τον κ. Λαζαρίδη με την αναστάτωση που προκλήθηκε στη ΝΔ, αναφορικά με την υποψηφιότητα Δράκου, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σε βάρος του κ. Λαζαρίδη παρά μόνο διάφορα σχόλια κι εκτιμήσεις.

Προηγούμενο άρθρο

Διάκριση για το λάδι της Θάσου

Επόμενο άρθρο

«Η Τσανάκα αυτή την περίοδο δεν παίζεται»