Dark Mode Light Mode

Διαχείριση και όχι περισυλλογή αδέσποτων ζώων

Ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος και για τα αδέσποτα κ. Χρήστος Τσιτσιλικάκης μίλησε στην Πρωινή με αφορμή την πρόοδο στο έργο της κατασκευής του νέου κυνοκομείου.

Η είδηση που προέκυψε από τις δηλώσεις του αφορά την νέα τακτική. Πλέον ο Δήμος διαχειρίζεται τα αδέσποτα σκυλιά και δεν τα περισυλλέγει.

Η συνέντευξη

Ερ: Πότε τελειώνει το έργο του νέου Δημοτικού Κυνοκομείου; Πότε θα αξιοποιηθεί; Πότε θα γεμίσει;

Απ: Για το καινούργιο Κυνοκομείο, είμαστε στο τελικό στάδιο. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για να γίνει η παραλαβή του κτηριακού κομματιού. Θέλουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές- βελτιώσεις και προσαρμογές στον εξωτερικό χώρο για να μπορούμε να υποδεχόμαστε τα σχολεία. Τους μαθητές. Προκειμένου τα παιδιά να ενημερώνονται για τα ζώα συντροφιάς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο –μεταφορικά θα το πω- σαν στίβο μάχης, όπου θα πηγαίνουν τα σκυλάκια που είναι στο Κυνοκομείο, για να κοινωνικοποιούνται και να κάνουν τον περίπατο τους. Είμαστε πολύ κοντά να το παραλάβουμε και να ξεκινήσει η λειτουργία του. Θα υπάρχει και μόνιμο Κτηνιατρείο εκεί και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε από τις αρχές του 2025.  Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Ερ: Θα κλείσει το άλλο στην Άσπρη Άμμο; Πως το σκέφτεστε;

Απ: Ο χώρος που είναι στο καινούργιο είναι για 40 σκυλιά και για 4 που θα έχουν προβλήματα υγείας. Πρέπει να έχουν ξεχωριστό χώρο αυτά. Στο Κυνοκομείο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην Άσπρη Άμμο είναι περίπου στα 75 σκυλιά κάτι το οποίο δεν ταιριάζει. Στο καινούργιο Κυνοκομείο μαζί με το χώρο που έχουμε στο Κρυονέρι θα τον διαχειριστούμε με τα σκυλάκια τα οποία θα κρίνει ο εκπαιδευτής αν είναι έτοιμα για υιοθεσία έτσι ώστε να παρουσιάζονται στους υποψήφιους αναδόχους. Στο Κρυονέρι ας πούμε ότι θα είναι η βιτρίνα προς τα έξω.

Ερ: Τελευταία οι καταγγελίες, τα περιστατικά έχουν περιοριστεί;

Απ: Κοιτάξτε, προσπαθούμε να κάνουμε μια διαχείριση των ζώων και όχι περισυλλογή τους. Διαχείριση εννοώ ότι θα πρέπει να μεταφέρουμε τα σκυλιά γύρω- γύρω από την Καβάλα. Στα πέριξ της πόλης.  Εκεί έχουμε τοποθετήσει σε κάποια σημεία ταϊστρες των ζώων και περνάνε συνεργεία του Δήμου και τις ελέγχουν αλλά και τις γεμίζουν. Συνεργαζόμαστε με φιλόζωους. Προσπαθούμε να κάνουμε μια διαχείριση. Τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια αγέλη μέσα στην πόλη περίπου 10 σκυλιών. Αυτά γυρνούσανε, αλωνίζανε μέσα στην πόλη. Προσπαθούμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα, μαζί με την κυρία που τα φροντίζει και τα σιτίζει, να γίνει μια περισυλλογή τους. Να μεταφερθούν σε ένα χώρο που θα πηγαίνει η ίδια να ταΐζει εκεί με τη βοήθεια του Δήμου.

Έγινε την προηγούμενη εβδομάδα μια  συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής και το κεντρικό θέμα ήταν οι επανατοποθετήσεις κάποιων ζώων. Τα οποία θα είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα. Θα γίνουν κάποιες τοποθετήσεις σε κάποια συγκεκριμένα σημεία τα οποία αποφάσισε η πενταμελής επιτροπή.

Προηγούμενο άρθρο

Οι αγρότες των Αντιφιλίππων έχουν δίκιο μα δεν μπορούν να το βρουν! Συνέντευξη Γιάννη Πασχαλίδη

Επόμενο άρθρο

Αναβολή του φεστιβάλ Wood Water Wild