Dark Mode Light Mode

Διαφωνία του ΟΛΚ για το έργο στην Κουντουριώτου και άλλα νέα- σχόλια των δημοτικών έργων

Ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής υπηρεσίας κ.  Αλέξης Γούλας έκανε μία ακόμη φορά απολογισμό για την πορεία των δημοτικών έργων. Με υπέρ του στοιχείο την έγκαιρη ολοκλήρωση, τη λειτουργία της νέας πλατείας Ποταμουδίων. Είδηση από τα όσα μας είπε ένα επιπλέον πρόβλημα στην κυκλοφοριακή παρέμβαση επί της οδού Κουντουριώτου. Ο ΟΛΚ σε ότι τον αφορά, διαφωνεί με όσα προβλέπει η δημοτική μελέτη. Μεταξύ των δύο μερών υπάρχουν διαπραγματεύσεις.

Για την πλατεία Καπνεργάτη ο κ. Γουλάς διατηρεί τον ίδιο στόχο, το πάνω μέρος της να τελειώσει το επόμενο διάστημα. Όσο για την παρέμβαση και τη νέα πιάτσα Ταξί επί της οδού Βενιζέλου (έμπροσθεν του Δημοτικού Κήπου), η εφαρμογή της συμφωνίας με το σωματείο των Ταξί θα αργήσει. Ο Δήμος ετοιμάζει το σχέδιο της εσοχής αν και αυτό είχε υποσχεθεί να είναι ήδη έτοιμο.

Η συνέντευξη

Ερ: Μέσα σε 22 μήνες δημοπρατήθηκε, κατασκευάστηκε και δόθηκε σε χρήση η ανακαινισμένη πλατεία των Ποταμουδίων…

Απ: Ελπίζω να είδατε τι συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη νέα πλατεία των Ποταμουδίων. Βρέθηκαν εκεί εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους. Ακόμη μέλη συλλόγων και άνθρωποι της γειτονιάς όπου απολάμβαναν κάτι νέο, κάτι σύγχρονο, κάτι πρακτικό που έγινε γι’ αυτούς. Βρέθηκα εκεί και συζήτησα επί τόπου με πολλούς ανθρώπους της γειτονιάς, γιατί για κάποια χρόνια ήταν και γειτονιά μου. Ζήτησα να μου πουν τη γνώμη τους. Όλοι μου είπαν ότι κάτι τέτοιο το περιμένανε εδώ και κάποιες δεκαετίες και πιστεύουν ότι θα το προλάβουν να το χαρούν. Αυτό κρατάω και όχι τα διαδικτυακά σχόλια κάποιων, οι οποίοι δεν πέρασαν καν από εκεί. Δεν πέρασαν καν από το πάρκο για να δουν τι έγινε εκεί. Δυστυχώς είναι η καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων που όλα τα κρίνουνε αρνητικά. Εμείς είδαμε τι έγινε στην πράξη και αυτό θα κρατήσουμε.

Ερ: Γιατί και τα υπόλοιπα έργα δεν γίνονται μέσα σε 22 μήνες;

Απ: Δεν είναι όλα ίδια τα έργα. Έχουν κάποιες δυσκολίες, ορισμένα έργα και απρόβλεπτες καταστάσεις, τα οποία τρενάρουν τα έργα. Δυστυχώς η υπηρεσία είναι αναγκασμένη να χορηγεί παρατάσεις ξανά και ξανά, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Ο νόμος που ψηφίστηκε σχετικά με τις αναθεωρήσεις που μπορεί να πάρει ένας ανάδοχος, τους βοηθάει να καθυστερούν τα έργα για να παίρνουν από αυτά τα έξτρα χρήματα για την ολοκλήρωση ενός έργου. Είναι ένα σημείο το οποίο έχουμε συζητήσει πάρα πολύ. Σαν Δήμος δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δυστυχώς πορευόμαστε έτσι. Δεν είναι δική μας η νομοθεσία.  Άλλος την έχει θεσπίσει και είμαστε αναγκασμένοι να την ακολουθούμε. Αυτό που μπορούμε είναι να πιέζουμε τους αναδόχους. Δεν είμαστε αμέτοχοι στο τι συμβαίνει. Στην Πλατεία Καπνεργάτη, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Ερ: Στον Άγιο Νικόλαο τέλειωσε το έργο;

Απ: Στον Άγιο Νικόλαο μένουν λεπτομέρειες. Ο ανάδοχος σε συνεργασία μαζί μας τις υλοποιεί. Ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε τις ενέργειες για να τροφοδοτήσει το νέο υπόγειο δίκτυο του, έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι λίγοι ξύλινοι στύλοι που υπάρχουν και να ομορφύνει η περιοχή.

Ερ: Στις Καμάρες μπροστά και στην Κουντουριώτου βλέπουμε το πεζοδρόμιο φαρδαίνει και πάει προς τις Καμάρες.  Πότε θα γίνει ο κυκλικός κόμβος;

Απ: Εκεί ολοκληρώθηκαν οι νησίδες στο πάνω μέρος -με μια εκκρεμότητα μπροστά στο κατάστημα του φούρνου Φελλαχίδη και μια δεύτερη, στην κάτω στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου με Ερυθρού Σταυρού- όπου εκεί διαφωνεί ο ΟΛΚ να τοποθετηθεί ένα «τρίγωνο» που ζητήσαμε για να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Η παρέμβαση συνεχίζεται έτσι και αλλιώς με μια δική μας στάση που είναι μπροστά στο φούρνο Φελλαχίδη, ώστε να μπει ο κυκλικός κόμβος. Ελπίζουμε να έρθει σύντομα ο ανάδοχος, ο οποίος ολοκληρώνει άλλο έργο στο Ζυγό, για να βάλει τον κυκλικό κόμβο και να αρχίσουμε επιτέλους να τον χρησιμοποιούμε.

Ερ: Τι θα πει διαφωνεί ο ΟΛΚ;

Απ: Το κομμάτι που θα γινόταν η παρέμβαση στην οδό Κουντουριώτου, κάτω στην παραλία, ανήκει στη δικαιοδοσία του ΟΛΚ. Μας έκανε ένα χαρτί όπου διαφωνεί εκεί με την τοποθέτηση της νησίδας στην περιοχή. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις για το που θα κινηθούμε. Θέλω να πω κάτι για τα φωτιστικά του Αγίου Νικολάου. Εκεί ο ανάδοχος έβαλε κάποια φωτιστικά που η επίβλεψη, όταν πήγε να κάνει τις επιμετρήσεις είδε ότι δεν είναι  τα σωστά. Το ίδιο πρωινό ενημερώθηκε ο εργολάβος ότι έχει κάνει λάθος και στα 55 φωτιστικά του Αγίου Νικολάου. Αυτό και τίποτα άλλο. Βρήκε η τεχνική υπηρεσία το λάθος και αποκαταστάθηκε από τον ανάδοχο μέχρι το μεσημέρι. Τα έργα είναι πολλά. Έργα που γίνονται, που τελειώσανε, που συνεχίζονται. Τελείωσε η ενεργειακή αναβάθμιση στο σχολείου του Περιγιαλίου. Τελείωσε το κλειστό του Αμυγδαλεώνα. Στο Σχολείο των Κρηνίδων μένουν μόνο τα φωτοβολταϊκά να συνδεθούν. Είναι τα παιδιά μέσα και κάνουν μάθημα. Τελείωσε το Φρούριο. Άνοιξε ο χώρος για το πάρκινγκ στο νοσοκομείο, που ήταν υποχρέωση μας. Στο «Ανθή Καραγιάννη» ανάβουν εξολοκλήρου, σχεδόν τα φώτα και στους 4 πυλώνες. (Πηγή φωτογραφίας Δήμος Καβάλας)

Προηγούμενο άρθρο

Κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού προβάτων

Επόμενο άρθρο

Απεργία και συγκέντρωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας