Dark Mode Light Mode

Διακρατική συνάντηση Erasmus μέσω του 2ου ΕΠΑΛ

Κατά το διάστημα  9 ως 13 Ιανουαρίου 2023 το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας φιλοξένησε στην Καβάλα την 3η Διακρατική συνάντηση ενός από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus που συμμετέχει κατά την χρονική περίοδο 2020-2023 και έχει τίτλο “Be brave – help us fight the plastic wave: Getting aware of plastics” και θεματολογία την ανάπτυξη κοινωνικής/περιβαλλοντικής υπευθυνότητας των εκπαιδευτικών οργανισμών, την ενεργή πολιτικότητα, την χρήση πλαστικών και τις συνέπειες της στο περιβάλλον καθώς και την επίδραση της στην κλιματική αλλαγή και την εισβολή των μικροπλαστικών στην διατροφική αλυσίδα.

Στη συνάντηση εκτός των συμμετεχόντων από ελληνικό εταιρικό σχολείο, 2o ΕΠΑΛ Καβάλας, συμμετείχαν και 17 μαθητές/τριες καθώς ακόμη και οι 7 συνοδοί εκπαιδευτικοί τους από τη Γερμανία (συντονιστικό σχολείο), την Ιταλία, την Κροατία και την Πορτογαλία.

Κατά την συνάντηση παρουσιάσθηκε το θέμα “Πώς έχουν αλλάξει οι δίαιτες των χωρών στο πέρασμα των αιώνων – συνέπειες στο περιβάλλον”. Η διεθνής ομάδα των μαθητών παρακολούθησε σεμινάριο για τη συμβολή του GRID στο ζήτημα των πλαστικών και την 3D εκτύπωση, ενημερώθηκε εκτενώς για τη ρύπανση των θαλασσών από πλαστικά και μικροπλαστικά στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.) στην Πέραμο, όπου και ξεναγήθηκε αφού πρώτα καλωσορίσθηκε θερμά, επισκέφθηκε την εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού λυμάτων της πόλης της Καβάλας στην Άσπρη Άμμο αφού προηγουμένως παρακολούθησε παρουσίαση σχετικά με το σύστημα Ανακύκλωσης απορριμμάτων στο Δήμο Καβάλας.

Ακόμη σχεδίασε αφίσες και γκράφιτι υπό την καθοδήγηση ειδικού, γνωστής  καταξιωμένης graphic designer της πόλης μας ενώ στο σχολείο έγινε συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες για τη μεσογειακή διατροφή σε σύγκριση με το γρήγορο φαγητό και άλλες δίαιτες υγιεινής διατροφής που επίσης συμμετείχαν σε εργαστήριο με θέμα την  Μεσογειακή κουζίνα που διοργανώθηκε στα εργαστήρια του Δ.Ι.Ε.Κ. Καβάλας με την ουσιαστική συνδρομή εκπαιδευτών και σπουδαστών του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης.

Ξεναγήθηκε ακόμη σε σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής μας, όπως το Ιμαρέτ, το μνημείο του Απόστολου Παύλου, την συνοικία της Παναγίας ανέβηκαν στο Κάστρο της Καβάλας επισκέφθηκαν το Μουσείο Καπνού, το αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Φιλίππων, τον φιλόξενο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας και ενθουσιάσθηκε με τα εξαιρετικά εκθέματα του. Τέλος μετέβηκαν στην Ξάνθη στο «Σπίτι της Σκιάς» και εντυπωσιάστηκαν με τα έργα τέχνης στο χώρο φτιαγμένα από άχρηστα υλικά.

Όλους τους παραπάνω φορείς, οργανισμούς και πρόσωπα ευχαριστούμε θερμά ως 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας και ως Σύμπραξη σχεδίου Erasmus τίτλο “Be brave – help us fight the plastic wave: Getting aware of plastics” για την συμβολή τους στην επιτυχή υλοποίηση της  C3 συνάντησης στην Καβάλα.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Ευχαριστήριο 7ου Γυμνασίου Καβάλας στην «ΠΝΟΗ»

Επόμενο άρθρο

"Κυνηγώντας την ανάπτυξη"