Dark Mode Light Mode

Διακρίσεις και δράσεις με Ευρωπαϊκή διάσταση για το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας

Την εβδομάδα 22-26 Απριλίου το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας, προκειμένου να αποδώσει προστιθέμενη αξία στο Erasmus+ πρόγραμμα “Δημιουργικοί Μαθητές Ενεργοί Πολίτες” που υλοποίησε την περίοδο Οκτωβρίου 2022-Μαρτίου 2024, οργάνωσε για τους μαθητές και τις μαθήτριές του δραστηριότητες με θέμα την Συμπερίληψη και τη Δημοκρατία.

Στις δραστηριότητες αυτές έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες του σχολείου IES Eduardo Primo Marques από το Carlet της Ισπανίας, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών και μαθητριών μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δοκίμασαν βιωματικές ασκήσεις με στόχο να κατανοήσουν την αξία της συμπερίληψης και του σεβασμού, αναζήτησαν τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μια σύγχρονη δημοκρατία γίνεται ποιοτική και δημιούργησαν επιτραπέζια παιχνίδια για να γνωρίσουν σημαντικές προσωπικότητες που συνέβαλαν στην εδραίωση και την εξέλιξη της Δημοκρατίας στις σύγχρονες κοινωνίες.

Στα πλαίσια του προγράμματος επισκέφθηκαν τοπόσημα της Καβάλας, ξεναγήθηκαν στο μουσείο Καπνού και γνώρισαν το πολυπολιτισμικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης. Είχαν την χαρά να παίξουν τένις σε αμαξίδιο και να γνωρίσουν τον κ. Ντίνο Διαλεκτόπουλο και την προπονήτριά του κ. Στεφανία Καρακουλάκη, καθώς και να συμμετάσχουν σε Προσομοίωση Συζήτησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του σημαντικότερου θεσμού της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, προκειμένου να “αποφασίσουν” ποια προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ατζέντας θα χρηματοδοτηθεί κατά προτεραιότητα την περίοδο 2025-2030.

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά το Europe Direct Καβάλας για την υποστήριξη που μας προσφέρει στη διδασκαλία των Ευρωπαϊκών Θεσμών και κυρίως τις οικογένειες των μαθητών και μαθητριών μας για τη φροντίδα και τη ζεστασιά με τις οποίες περιέβαλαν τους φιλοξενούμενους μαθητές και τις φιλοξενούμενες μαθήτριες από την Ισπανία.

Επιπλέον, το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας διακρίθηκε με το 3ο βραβείο, ανάμεσα από πολλές συμμετοχές απ’ όλη τηn περιφέρειά μας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τη δημιουργία αφίσας για τις Ευρωεκλογές 2024 που συνδιοργάνωσαν το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης και το Europe Direct A.M.Θ. Στη δημιουργία της αφίσας συνέβαλαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Ευρωπαϊκού Γραμματισμού και οι καθηγήτριες Κούζη Θεοδώρα και Λιατσοπούλου Ανδριανή.

Τέλος, το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας βραβεύτηκε με το  eTwinning School Label, την Ευρωπαϊκή Διάκριση για σχολεία που παράγουν εκπαιδευτικό έργο σύμφωνα με τις αρχές των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το οποίο συγκαταλέγεται  στα 928 σχολεία σε όλη την Ευρώπη- 57  εκ των οποίων στην Ελλάδα- που τιμήθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2024-2025.

Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο » Σχολείο eTwinning»  είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως τους εξής:

  • Ψηφιακή πρακτική
  • Πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety)
  • Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις
  • Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού
  • Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές.

H εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, ως μια κοινότητα μάθησης και επαγγελματικής εξέλιξης, δηλώνει ιδιαιτέρως χαρούμενη και συγχαίρει τους μαθητές και μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στις παραπάνω δράσεις.

Για το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας

Ο Διευθυντής

Δρ. Χίζαρης Κωνσταντίνος

Προηγούμενο άρθρο

Επιμορφωτική δράση του 3ου ΓΕΛ Καβάλας στη Φιλανδία (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Παραλίγο μπελάδες για ένα πάρτι γενεθλίων