Dark Mode Light Mode

Διαμαρτυρία και του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου για τα σχολεία

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο της Θάσου συζήτησε το ενδεχόμενο της συνδιδασκαλίας σε δημοτικά σχολεία του νησιού. Συμφώνησε στο ακόλουθο ψήφισμα που στάλθηκε ήδη εκεί που πρέπει:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι κατόπιν οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και ενεργειών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, δρομολογείται η υποβάθμιση δια της συνδιδασκαλίας Τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Παναγίας, Ποταμιάς, Καλλιράχης και Θεολόγου Ποτού Θάσου.

Μάλιστα οι σχετικές ενέργειες δρομολογήθηκαν χωρίς καμία προγενέστερη ενημέρωση και διαβούλευση με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου, του Δήμου Θάσου και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των συγκεκριμένων Δημοτικών Σχολείων.

Εκ των ανωτέρω προτείνω την λήψη απόφασης με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θάσου:

α) Να εκφράζει την έντονη αντίθεση του για την υποβάθμιση διά της συνδιδασκαλίας Τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Παναγίας, Ποταμιάς, Καλλιράχης και Θεολόγου Ποτού Θάσου καθώς και για την δρομολόγηση των σχετικών ενεργειών από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, κατόπιν οδηγιών από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τους εμπλεκομένους φορείς της Θάσου (Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου, Δήμος Θάσου και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων).

β) Να ζητά από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας να επανεξετάσει την εφαρμογή του μέτρου της συνδιδασκαλίας Τάξεων σε Σχολικές Μονάδες της Θάσου, που οδηγεί στην έμμεση υποβάθμιση των Σχολικών Μονάδων της Θάσου».

(Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου διαφωνεί καταθέτοντας δική της πρόταση ψηφίσματος).

Προηγούμενο άρθρο

Επόμενη στάση... Καβάλα για τον Ζιοβάνι και το Footvolley!

Επόμενο άρθρο

Συνάντηση Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον πρέσβη του Βιετνάμ