Dark Mode Light Mode

Διδακτική η πυρκαγιά στο Παγγαίο και «…αργήσαμε να την εντοπίσουμε» 

Σημαντικά στοιχεία απολογισμού της πυρκαγιάς στο Παγγαίο, περιστατικό που δεν έληξε ακόμη, παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Εκτός του κ. Μαρκόπουλου μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στην ΑΜΘ κ. Βενετίδης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Σταύρος Κιβράκης και ως άτυπη εκπρόσωπος των κατοίκων των χωριών που επηρεάστηκαν η κ. Αλεπίδου.

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε σε συμπεράσματα και γεγονότα που παραδέχονται άπαντες αλλά δεν τα ακούμε συχνά ως τώρα. Πρώτα πρώτα υποστήριξε ότι η πυρκαγιά εντοπίστηκε με καθυστέρηση.

Το γεγονός -εννοούσε ότι- οφείλονταν κυρίως στο ότι εκδηλώθηκε στην κορυφή του Παγγαίου. Από τις συχνές πτήσεις και ειδικά από τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων σε λιμνοδεξαμενές υπήρξαν αμπελώνες που «ξηλώθηκαν» και πρέπει οι αγρότες να αποζημιωθούν.

Είναι κάτι που γνωρίζει η Περιφέρεια ΑΜΘ και θα ενεργήσει όσο μπορεί προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Το Δασαρχείο πρέπει να είναι πιο ευέλικτο» είπε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης. Αναγνώρισε ότι ο δρόμος προς την κορυφή του Παγγαίου είναι σε κακή κατάσταση.

Επέρριψε ευθύνες στα μεγάλα οχήματα που χρησιμοποιούν οι υλοτόμοι. Ο κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα κάνει μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του Παγγαίου, μαζί με την χρηματοδότηση απαραίτητων έργων. Κάποια από τα οποία θα έχουν ρόλο να παίξουν στις επόμενες αντιπυρικές περιόδους.

Προηγούμενο άρθρο

Επιστροφή στα σχολεία: Οι καθαρίστριες και οι σχολικοί τροχονόμοι

Επόμενο άρθρο

Ο απολογισμός του Άλκη Ζοπόγλου: «Ταυτότητα του φεστιβάλ Cosmopolis είναι η μουσική»