Dark Mode Light Mode
ΑΟΚ volley : Μέλος της ομάδας μας η Αμερικανίδα Petties Fulani James
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, (πρώην ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης), σε συνεργασία με το University of Telecommunications and Posts (UTP) της Σόφιας (Βουλγαρία), υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας, θα πραγματοποιήσει στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2019,
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Στο συνέδριο αυτό θα παραβρεθούν περίπου 200 σύνεδροι και συνοδοί αυτών, από οκτώ διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.
Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι στις περιοχές των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής, της Ενέργειας και του Management. Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους (φοιτητές και μη), είναι δωρεάν και όσοι το παρακολουθήσουν θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας του Συνεδρίου.
Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη 12-9-2019 και ώρα 17.30 στο φουαγιέ του κόμβου Καβάλας. Επιστημονικός υπεύθυνος του Συνεδρίου είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Δρ. Παναγιώτης Κόγιας.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Πέμπτη 17.30 έναρξη.
–Ομιλίες-
παρουσίαση δύο εργασιών των δύο ειδικών καλεσμένων μας (Δρ. Βουδούρη Κων/νου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Δρ.Angel Τερζίεφ Καθηγητή του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Σόφιας) Παρασκευή από 09.30 έως 19.30 ανάπτυξη εργασιών όλων των θεματικών ενοτήτων Σάββατο 09.00 έως 14.00 Επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Τηλεπικοινωνίες, Πληροφορική, Ενέργεια και management
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ελλάδα, Βουλγαρία, Καζακστάν, Ρουμανία, Πολωνία, Ουκρανία, Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία.
ΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ
Στο συνέδριο θα παρευρεθούν ο Υφυπουργός Παιδείας της Βουλγαρίας κ.Petar Nikolov, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας του Καζακστάν, η πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σόφιας, ο τέως πρύτανης του ίδιου Πανεπιστημίου, ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Γκάμπροβο της Βουλγαρίας,
ΠΛΗΘΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Περίπου 80 εργασίες.
Και για να καταλάβετε την σημασία αυτού που σας λέω, εξηγώ, ότι συνήθως σε ένα συνέδριο που γίνεται για πρώτη φορά, το αναμενόμενο πλήθος εργασιών δεν είναι πάνω από 30 με 40. Επομένως αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αρχή και για την μετέπειτα πορεία του συνεδρίου.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Σκοπός κάθε συνεδρίου είναι να προάγει την Επιστήμη. Δίνεται η ευκαιρία σε νέους και παλιούς επιστήμονες, να καταθέσουν δημόσια τις ερευνητικές τους εργασίες, να ανταλλάξουν ιδέες και γνώσεις με άλλους και μέσα από αυτό να προκύψει πρόοδος σε κάθε επιστημονική περιοχή.
Όπως είναι γνωστό, η πρόοδος προέρχεται μέσα από καλές συνεργασίες.
ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Εκτός της προόδου σε Επιστημονικό επίπεδο, το συνέδριο είναι καλό
1) Για την πόλη μας γιατί θα την επισκεφτούν επιστήμονες από διάφορες χώρες και θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα μας, τον πολιτισμό μας και γενικά όλα αυτά τα υπέροχα που χαρακτηρίζουν την περιοχή μας. 2) Για το ΔΙΠΑΕ, πετυχαίνουμε καλύτερη αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό όσων αφορά το άριστο επιστημονικό επίπεδο των καθηγητών του αλλά και όσον αφορά τον ερευνητικό του εξοπλισμό που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων.
ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ
Όλοι.
Και όταν λέω όλοι εννοώ, φοιτητές, καθηγητές, αλλά και όσοι πολίτες της πόλης μας έχουν κάποιο ενδιαφέρον για κάποια από τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου. Ακριβώς γιαυτό και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και όσοι το παρακολουθήσουν θα λάβουν και την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης.
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Φέτος είναι το πρώτο συνέδριο.

Του χρόνου το ίδιο συνέδριο θα γίνει στην Σόφια. Στόχος μας είναι η καθιέρωση του συνεδρίου στην Ευρωπαϊκή Επιστημονική κοινότητα Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλα δύο Πανεπιστήμια, (ένα από Βουλγαρία και ένα από Γερμανία), να συνεργαστούν μαζί μας. Όπως καταλαβαίνεται το συνέδριο αποκτά μεγάλη δυναμική και θέτει βάσεις για πολλές σημαντικές συνεργασίες στο μέλλον.

Πηγή: Foititikanea.gr

 

Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΚ volley : Μέλος της ομάδας μας η Αμερικανίδα Petties Fulani James

Επόμενο άρθρο

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης