Dark Mode Light Mode

Διήμερες εορταστικές/λατρευτικές εκδηλώσεις στον Πλαταμώνα Καβάλας (φωτογραφίες)

Με συμμετοχή πλήθους πιστών από την Καβάλα και τα γύρω ορεινά χωριά πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του χωριού, Προφήτη Ηλία το Θεσβίτη, όπου εορτάζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό, όπου συμμετείχαν 6 ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος που φέρει και το όνομα του Αγίου, πραγματοποίησε αρτοκλασία για όλα τα μέλη του.

Ακολούθησε η περιφορά της ιεράς εικόνας του πύρινου Προφήτη Ηλία μέχρι την πλατεία του χωριού, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Νέστου και την παρουσία του Δημάρχου Νέστου κ. Μιχαηλίδη Σάββα, του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας κ. Πολίτη Αλέξανδρου, Αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Ψυχουδάκη Μανώλη, του Αντιδημάρχου Ορεινών Κοινοτήτων κ. Τερζόπουλου Γιάννη και του Προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Πλαταμώνα κ. Βελισσαρίδη Θεόδωρου.

Το βράδυ στην κεντρική πλατεία του χωριού ο κόσμος απόλαυσε τη δροσιά και διασκέδασε έως αργά υπό τον ήχο της ποντιακής λύρας από γνωστούς, Πόντιους καλλιτέχνες. Το Σάββατο πρωί τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια η πανηγυρική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας το εκκλησιαστικό συμβούλιο μαζί με το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου προσέφερε κεράσματα σ’ όλους τους παρευρισκόμενους, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Η Λέσχη Ποντίων ήταν σε εκδήλωση στην Κρήτη και ευχαριστεί

Επόμενο άρθρο

Η πρόεδρος του Κεχρόκαμπου σχολιάζει τα πρώτα μέτρα «… για να μην μεγαλώσει το πρόβλημα της λειψυδρίας»