Dark Mode Light Mode

Δικαιώθηκαν και πληρώθηκαν πρώην εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ

Δικαιώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Καβάλας τις προηγούμενες ημέρες 3 πρώην εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, οι οποίοι πρόκειται να πληρωθούν (ίσως πληρώθηκαν ήδη) διάστημα 30 ημερών που απασχολήθηκαν στην επιχείρηση. Έγινε δεκτή από το δικαστήριο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν, με συνήγορο το συμπολίτη δικηγόρο Παναγιώτη Μαμτσαδέλη.

Η περιπέτεια τους άρχισε τον Μάρτιο φέτος. Επιλέχθηκαν με κριτήρια ΑΣΕΠ στην πρόσκληση της ΔΕΥΑΚ για την απασχόληση εργατών διαφόρων ειδικοτήτων επί 8 μήνες. Όταν οι 3 ήρθε η ώρα να πληρωθούν τον πρώτο τους μισθό, ο Επίτροπος διαπίστωσε ότι η μοριοδότηση τους ήταν λάθος. Έκρινε τις προσλήψεις τους παράνομες. Και οι 3 απολύθηκαν ενώ είχαν εργαστεί στη ΔΕΥΑΚ έναν περίπου μήνα. Η επιχείρηση δεν τους πλήρωσε, τους κάλεσε να προσφύγουν δικαστικά. Όπως και έγινε. Στη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων η ΔΕΥΑΚ παρουσίασε αντιρρήσεις για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Παρόλα αυτά το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να πληρωθούν για το διάστημα που εργάστηκαν. Κάθε ένας εισέπραξε ποσό περίπου 1.600 ευρώ. Το λάθος στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων πρώην εργαζόμενων φέρεται να έκανε η επιτροπή της δημοτικής επιχείρησης που ανέλαβε την αξιολόγηση των αιτήσεων.

Για έναν από τους τρεις πρώην εργαζόμενους το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Καθώς επιλέχθηκε από τη ΔΕΥΑΚ (με λάθος μοριοδότηση όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε) έχασε την μακροχρόνια κάρτα ανεργίας που είχε. Τότε είχε επιλεγεί και σε άλλη προκήρυξη. Προτίμησε τη θέση της ΔΕΥΑΚ επειδή αφορούσε διάστημα 8 μηνών. Τελικά εργάστηκε μόνο έναν.

Προηγούμενο άρθρο

Κανονικά θα γίνουν οι εκδηλώσεις στη Χωράφα

Επόμενο άρθρο

Προετοιμάστηκε η σημερινή σύσκεψη για τον ΤΑΡ