Dark Mode Light Mode

Δηλώσεις Κλειτσιώτη για τα τρία κρούσματα της Πέμπτης

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης. Περιέγραψε όσο καλύτερα μπορούσε- με βάση και τις πληροφορίες που υπήρχαν στη διάθεσή του- τα σημαντικά γεγονότα σε σχέση με τα κρούσματα κορωνοϊού την προηγούμενη ημέρα. Μίλησε δηλαδή για το ζευγάρι που διαμένει στην Καβάλα και βρέθηκε θετικό όπως επίσης για το νεαρό ποδοσφαιριστή και μαθητή που και αυτός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η συνέντευξη

 Ερ:  Κρούσμα με τον ανδρόγυνο.  Περιστατικό με τον ανδρόγυνο, περί τίνος πρόκειται;

Απ:  Ήρθαν στο νοσοκομείο μας με κάποια συμπτώματα κορωνοϊού. Πήραμε δείγμα και το αποτέλεσμα τους βγήκε θετικό. Είναι στο σπίτι τους με οδηγίες. Αυτή είναι η κατάσταση μέχρι αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα θα δούμε, οι οδηγίες που έχουν δοθεί σε αυτούς είναι αν επιδεινωθεί η κατάσταση τους να ενημερώσουν το νοσοκομείο, να ενημερώσουν τους γιατρούς μας και θα δούμε για την πορεία της υγείας τους.

Ερ:  Το ανδρόγυνο αυτό  δε χρειάζεται να μείνε ούτε στην  κλινική του νοσοκομείου,  ούτε θα πάει Αλεξανδρούπολη. Θα μείνει στο σπίτι και βλέπουμε;

Απ: Πολύ σωστά.

Ερ: Αιφνιδιαστήκαμε χθες που διαβάσαμε μια  ανακοίνωση  του Κεραυνού Κρηνίδων για έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας που είναι θετικός και σταματά η συγκεκριμένη ομάδα τις προπονήσεις. Ξέρετε κάτι για αυτό;

Απ:  Ο συγκεκριμένος νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο, Βγήκε θετικό. Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι πρόκειται για εντελώς ασυμπτωματικό.  Πολύ καλά έχουν κάνει στο σύλλογο του Κεραυνού Κρηνίδων και σταματήσανε οι προπονήσεις. Μέχρι να δοθούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.  Η άποψη μου είναι ότι ο ΕΟΔΥ θα δώσει οδηγίες για να παρθεί ιχνηλάτηση.  Εμείς είμαστε εδώ, να πάρουμε όλα τα δείγματα και να βγάλουμε τα αποτελέσματα.

Ερ: Αφού ήταν ασυμπτωματικός γιατί έκανε τεστ;

Απ: Ο ποδοσφαιριστής αυτός είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Έκανε προπονήσεις και με κάποια άλλη ομάδα, δεν γνωρίζω ακριβώς. Πάρθηκε το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Ερ: Τι γίνετε σε τέτοιες περιπτώσεις που είναι νεαρός και ασυμπτωματικός; Το πρωτόκολλο τι λέει;

Απ:  Το πρωτόκολλο λέει ότι μένει 7 μέρες στο σπίτι του και θα παρθεί μετά άλλο δείγμα. Θα πάει για δεύτερο τεστ. Από εκεί και πέρα είναι δουλειά του ΕΟΔΥ. Εμείς δεν κάνουμε ιχνηλάτηση.  Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να παίρνουμε τα τεστ και να βγάζουμε αποτελέσματα.   Η όλη διαδικασία της ιχνηλάτησης γίνεται από τον ΕΟΔΥ.

Προηγούμενο άρθρο

Δύο δράσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα μετακίνησης

Επόμενο άρθρο

Θάσος: Στιγμές αγωνίας μέσα στη θάλασσα