Στον απόηχο της απόφασης του Δικαστηρίου για την υπόθεση Μπουδακίδου, ο πρώην αντινομάρχης και πρώην δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Γιώργος Τσαλουχίδης, έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Καβάλας» και το δημοσιογράφο Κώστα Φιλίδη.
Μίλησε για την υπόθεση των εκδηλώσεων που αποδείχθηκε ότι δεν έγιναν και τη δική του ανάμιξη και καταδίκη. Το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού είναι το ακόλουθο:
«Με το πέρας της δίκης, οι κατηγορούμενοι δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις. Εκτός του Γιώργου Τσαλουχίδη, ο οποίος μίλησε στο «Κόκκινο Καβάλας», κι ήταν η πρώτη φορά που μίλησε σε μέσο ενημέρωσης από το 2013. Κατά τον τέως αντινομάρχη, οι αποφάσεις που υπέγραψε ήταν ελεγμένες από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, κι ως εκ τούτου, δεν θα έπρεπε να φέρει καμία ευθύνη για την καλή εκτέλεσή τους. Έτσι, όπως δήλωσε, δεν κατάλαβε τους λόγους για τους οποίους τον καταδίκασε το δικαστήριο και ευελπιστεί ότι στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, θα αθωωθεί.
Όπως είπε, «κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι κανείς δεν κατηγορείται για υπεξαίρεση, που σημαίνει ότι δεν επωφελήθηκα και δεν έβαλα εγώ ή κάποιος άλλος χρήματα στην τσέπη».
Αιτιολόγησε την απουσία του από τα μέσα ενημέρωσης, αν και λαλίστατος τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι «έχω να βγω σε μέσο ενημέρωσης από το 2013, από τότε που ήμουν δημοτικός σύμβουλος. Αν και, μερικές φορές, δημοσιεύτηκαν ορισμένα πράματα, όμως ήταν είτε κατ’ εκτίμηση αυτού που τα έγραψε, είτε εξέφραζαν απόψεις μου, αλλά δεν ήταν συνομιλίες. Θεώρησα πως, από τη στιγμή που κατηγορούμαι, έπρεπε να μην τηρήσω μία στάση αλαζόνα και να βγαίνω από κανάλι σε κανάλι, προκειμένου να κρατήσω το προσωπικό μου προφίλ, το οποίο ήταν αρκετό καλό μέχρι το 2013. Με τη στάση μου αυτή, ίσως δικαιώθηκα. Αυτό που προσπάθησα να δείξω με τη μη εμφάνισή μου στα μέσα ενημέρωσης κάποιοι το θεώρησαν αδυναμία και το εκμεταλλεύτηκαν. Όμως, πλέον, ό,τι είναι να πω θα το λέω».
Εξιστορώντας τα της υπόθεσης, μεταξύ άλλων είπε: «Σήμερα διαβάζω σε εφημερίδες ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εκμεταλλευόμενος ένα άρθρο του Καλλικράτη, υπογράφει μια σύμβαση χωρίς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Με την εξέλιξη της δίκης των δύο ημερών, αν έκανα κάτι παρόμοιο, τώρα θα ήμουν καταδικασμένος εις… θάνατον.
Και το λέω αυτό γιατί δεν κατάλαβα τί μπορούσα να κάνω περισσότερο απ’ αυτό που έκανα ή, αν θέλετε, τί δεν έκανα σωστό στο πλαίσιο του πολίτικου και του θεσμικού ρόλου μου. Γιατί οι πολιτικοί δεν έχουν δικαίωμα ουσιαστικής παρέμβασης στην οικονομική διαχείριση. Είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων. Εάν φτάσεις στο σκαμνί και πεις πως έκανα αυτό που μου είπε η Υπηρεσία, θα σε κατηγορήσουν για λάθος επιλογή. Υπέγραψα αποφάσεις, οι οποίες ήρθαν μετά από έλεγχο των Υπηρεσιών, όπως υποχρεούμουν.
Θυμάμαι 11 αποφάσεις. Άλλες υπέγραψα εγώ, άλλες ο νομάρχης. Όλες ήταν κατόπιν εισηγήσεων των Υπηρεσιών. Την εισήγηση για τις εκδηλώσεις δεν την έκανα εγώ, και δεν το λέω για να ξεφύγω, αυτά προβλέπονται από τους κανονισμούς. Άλλος παραγγέλλει και άλλος υπογράφει.
Το δικαστήριο έκρινε ή ότι είμαι παρά πολύ έξυπνος ή ότι είμαι φοβερά βλάκας, αλλά δεν μου είπε τί απ τα δυο ισχύει. Αυτή η δίωξη, η οποία μας οδήγησε στο σκαμνί άρχισε με καταγγελία του Μαρτίου του 2010. Είμαι ο εξυπνότερος άνθρωπος διότι 2,5 χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 2008, όταν άκουγα διάφορα να λέγονται, ζήτησα να γίνει οικονομικός έλεγχος στη Νομαρχία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για να διαφυλάξω το κύρος της παράταξης. Πολλοί από την παράταξη δεν ήθελαν να τα ακουμπήσουν γιατί έλεγαν ότι ο Τσαλουχίδης έχει καλό πρόσωπο και μπορεί να το περάσει με καλό τρόπο. Δηλαδή ότι είχα το δόλο ή την εξυπνάδα και ζήτησα την έρευνα και περίμενα να με σώσουν οι υπουργοί Οικονομικών εκείνης της περιόδου».
Επανέλαβε ότι «όλες οι αποφάσεις ήταν συλλογικές. Εγώ υπέγραψα κάποια συμφωνητικά, τα οποία συνέταξαν οι Υπηρεσίες. Τουλάχιστον για την περίοδο που δούλευα (σ.σ. εννοεί ότι ήταν αντινομάρχης), είχαν τη νομιμοφάνεια. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων έγιναν. Οι 8 στις 10. Να πάνε να βρουν τα χρήματα, εγώ δεν έκανα υπεξαίρεση».
Σχολιάζοντας το μέγεθος της ποινής, είπε πως «τα 7 χρόνια προβλέπονται από συγκεκριμένες διατάξεις, δεν μπορούν να σου βάλουν 6 μήνες γι αυτό το αδίκημα.
Δεν ξέρω πότε θα εξεταστεί η έφεσή μου. Δεν ξέρω αν θα αθωωθώ αλλά πιστεύω ότι δεν έχω κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ’ όσα έλεγε ο νόμος. Αυτοί που μας είπαν υπογράψτε, κάνουν τώρα τα μπάνια τους και εμείς είμαστε στο σκαμνί».
Τέλος, δήλωσε ότι «το πολιτικό όνειρό μου έχει τελειώσει το 2013». (Πηγή ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο»)