Ξεκίνησε από την Φαρμακευτική αλλά τον κέρδισε το θέατρο. Φυσικά όχι έτσι ξαφνικά. Είχε προϋπηρεσία στην τέχνη αφού ήταν μαθητής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και παίζει πιάνο. Στα μαθητικά του χρόνια μάλιστα συμμετείχε και σε κάποια νεανικά γκρουπάκια. Έτσι μαζί με τον πολύ κινηματογράφο που βλέπει, το θέατρο έμοιαζε σαν μια φυσική κατάληξη.
Είναι νέος ακόμη και η διαδρομή του στο σανίδι είναι σχετικά μικρή αλλά αρκετά γόνιμη. Συμμετείχε σε πολύ καλές παραστάσεις ενώ το χειμώνα θα συμπράξει με τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα στο διασκευασμένο για το θέατρο «Τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.
Ο Θοδωρής Γκόνης πίστεψε στο ταλέντο του και τον κάλεσε να λάβει μέρος στην «Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου» που σκηνοθετεί για λογαριασμό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.
Είναι ο Καβαλιώτης ηθοποιός Δημήτρης Μανδρινός που φυσικά δραστηριοποιείται στην Αθήνα όμως έχει πολύ ισχυρούς δεσμούς με την Καβάλα όπου ζει η οικογένειά του και οι περισσότεροι παλιοί καλοί του φίλοι και στην οποία επιστρέφει όποτε του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Φυσικά η συνομιλία μας ξεκίνησε με το έργο στο οποίο συμμετέχει αυτήν την εποχή και η πρεμιέρα του είναι για τις 24 Ιουλίου στις Αιγές (στους Φιλίππους στις 8 Αυγούστου).
Ερ: Δημήτρη πως πάνε οι πρόβες;
Απ: Οι πρόβες είναι εντατικές, κάνουμε κάθε μέρα, πηγαίνουμε πολύ ωραία. Είναι κάπως κουραστικά αλλά νομίζω ότι βρίσκουμε πράγματα και μαθαίνουμε πολλά πράγματα σε αυτές.
Ερ: Τι ακριβώς είναι το έργο; Αν μπορείς να μας το περιγράψεις σε δυο γραμμές; Τι είναι η «Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου»;
Απ: Η «Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου» είναι μια συρραφή κειμένων ουσιαστικά από τον «Αρειανό», τον «Πλούταρχο» και επίσης την «Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου». Μιλάει για το βίο και τις εκστρατείες του «Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Ερ: Εσύ πως συμμετέχεις σε αυτή; Τι έγινε και ήρθες εδώ; Σε πήρε κάποιος τηλέφωνο, ήρθες σε επαφή με κάποιον;
Απ: Μιλήσαμε με τον κ. Γκόνη. Έχουμε κοινούς συνεργάτες και φίλους. Έμαθε για μένα. Είχα και μια δασκάλα στη σχολή που τη γνωρίζει, την κ. Κυριαζή, την Εύη Σαουλίδου. Μέσω αυτών κυρίως αλλά και της προηγούμενης δουλειάς που ήμουν με τον Αρη Μπινιάρη, έγινε η σύνδεση.
Ερ: Δεν έχεις μεγάλη διαδρομή. Είσαι ένας νέος άνθρωπος. Ωστόσο έκανες μια παράσταση τον χειμώνα στο θέατρο τέχνης του Καρόλου Κουν όπου είχε μεγάλη επιτυχία και εισέπραξες καλές κριτικές. Πες μας για αυτή την παράσταση;
Απ : Αυτή η παράσταση ήταν η «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία του Αρη Μπινιάρη. Ηταν μια διασκευή πάνω σε αυτό το κείμενο. Έγινε στο θέατρο τέχνης του Καρόλου Κουν στη Φρυνίχου. Αυτή ήταν μια παράσταση η οποία ήταν αρκετά κινούμενη από τη μουσική και το ρυθμό. Μελετήσαμε το αρχαίο αυτό κείμενο. Ο σκηνοθέτης κάνει κάτι πολύ μουσικό και ήταν πολύ ωραίο να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Ασχολούμαι με τη μουσική οπότε συνέδεε το θέατρο με τη μουσική.
Ερ: Εσύ παίζεις πιάνο νομίζουμε;
Απ: Ναι έπαιζε παλαιότερα πιάνο. Παίζω και τώρα. Ήμουν στο Δημοτικό Ωδείο και ήμουν στο Μουσικό Σχολείο κάποια χρόνια.
Ερ: Εδώ γεννήθηκες, εδώ μεγάλωσες και το θέατρο πότε το συνάντησες;
Απ: Μεγάλωσα εδώ και ήμουν εδώ μέχρι τα 19. Το θέατρο το συνάντησα στα 24. Ενδιάμεσα έκανα τις σπουδές της Φαρμακευτικής που είχα πάει στο Λονδίνο. Μόλις γύρισα από εκεί, πήγα στην Αθήνα για την υποκριτική.
Ερ: Τι σου έκανε να φύγεις από τη Φαρμακευτική και να πας στο Θέατρο;
Απ: Δεν έχω αφήσει τη Φαρμακευτική. Όταν υπάρχει χρόνος είμαι και εκεί. Απλώς το θέατρο ήταν ένα άνοιγμα που προέκυψε νομίζω λόγω της μουσικής, δηλαδή σε μια αναζήτηση ενός άλλου τρόπου πέρα από τη μουσική για έκφραση. Οπότε κάπως έτσι προέκυψε. Μέσα από τον κινηματογράφο κυρίως, βλέποντας ταινίες, μου ήρθε σιγά- σιγά η διάθεση να δω τι είναι αυτό.
Ερ: Έχεις κάνει άλλα πράγματα στο θέατρο;
Απ: Ναι. Στο θέατρο έχω τελειώσει τώρα τη σχολή εδώ και 3 χρόνια και φέτος θα είναι ο τέταρτος χρόνος που θα δουλέψω. Είχα ξεκινήσει με τον Λάκη Λαζόπουλο το 2017, μετά την επόμενη χρονιά είχαμε ακολουθήσει δύο έργα μικρότερης κλίμακας, τη «Λέσχη Γονεοκτόνων» στο ίδρυμα «Μιχάλη Κακογιάννη» και το «Αποτύπωμα» στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Στην Αθήνα αυτά και πέρσι ήταν η «Ηλέκτρα» με τον Άρη Μπινιάρη. Τώρα είναι η «Φυλλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» με τον Θοδωρή Γκόνη.
Ερ: Θεατρικά με την Καβάλα πρώτη φορά συνδέεσαι με το ΔΗΠΕΘΕ και θα παρουσιαστεί και στην Καβάλα αυτή η παράσταση.
Απ: Ναι είναι η πρώτη φορά και θα παίξουμε στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στις 8 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις παραστάσεις. Ίσως υπάρχει και μια τέταρτη, δεν είμαι σίγουρος ακόμη.
Ερ: Οι δεσμοί σου με την Καβάλα ποιοι είναι; Έρχεσαι εδώ συχνά; Έχεις φίλους η έχεις αποκοπεί κάπως;
Απ: Δεν έχω αποκοπεί τουλάχιστον εγκεφαλικά καθόλου. Έχω φίλους και προσπαθώ να επιστρέφω το καλοκαίρι, όταν υπάρχει ευκαιρία. Τα καλοκαίρι είναι λίγο δύσκολο στην Αθήνα, καμία φορά δεν γίνεται αλλιώς. Μου αρέσει εδώ γιατί οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί από κάτω. Έχεις σχέση με τη φύση που έχεις τη διέξοδο και είναι πιο εύκολο να φύγεις αν λίγο γεμίσει το μυαλό σου.