Dark Mode Light Mode
Νέστος: Αποκτήθηκε ο Ζε Εσονό από τη Βέροια
Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Νέστου ακόμη 6 μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
46 τεστ, 6 θετικά περιστατικά

Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Νέστου ακόμη 6 μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Δύο αποφάσεις υπέγραψε προχθές ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου. Παρατείνεται για 6 ακόμη μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας στα χωριά του Δήμου Νέστου που επλήγησαν προ έτους από την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή της Αβραμυλιάς:

  • Αποφασίζουμε την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κοσμά, της Δημοτικής Ενότητας Ορεινού, του Δήμου Νέστου, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22-08-2023 στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι (6) μήνες έως και 21 Φεβρουαρίου 2025. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
  • Αποφασίζουμε την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Κοινοτήτων Διαλεκτού, Αβραμυλιάς και Νέου Ξεριά, της Δημοτικής Ενότητας Χρυσούπολης, του Δήμου Νέστου, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21-08-2023 στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι (6) μήνες έως και 21 Φεβρουαρίου 2025. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

(Φωτογραφία αρχείου)

Προηγούμενο άρθρο

Νέστος: Αποκτήθηκε ο Ζε Εσονό από τη Βέροια

Επόμενο άρθρο

46 τεστ, 6 θετικά περιστατικά