Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στις 9:00 το βράδυ στην Παλιά Μουσική (πρώην τζαμί Χαλίλ Μπέη), θα απολαύσουμε ένα Ρεσιτάλ Κιθάρας του διακεκριμένου Καβαλιώτη ΝΙΚΟΥ ΖΑΡΚΟΥ – κιθαριστή με πλούσια δισκογραφική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.
Ο Νίκος Ζάρκος μελέτησε κιθάρα στο Guildhall School of Music & Drama του Λονδίνου και στη Μουσική Ακαδημία της Νυρεμβέργης-Άουγκσμπουργκ. Έχει ερμηνεύσει έργα Ελλήνων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση, έχει εμφανιστεί με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων και το Ergon Ensemble, και έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Αγγλία, Γερμανία και Κύπρο.
Συμμετέχει σε σχήματα μουσικής δωματίου και έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Έχει ηχογραφήσει έργα Ελλήνων συνθετών του 21ου αιώνα, σύγχρονων Ελληνίδων και ξένων συνθετριών, καθώς επίσης το σύνολο της εργογραφίας του προσφάτως εκλιπόντος κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Θόδωρου Αντωνίου για φλάουτο και κιθάρα, σε συνεργασία με την Ιβόνα Γκλίνκα. Έχει λάβει μέρος σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ενώ το 2018 παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο Καπρίτσια του Γκόγια [Caprichos de Goya], op. 195, του Μάριο Καστελνουόβο-Τεντέσκο, με παράλληλη προβολή video-art έργων βασισμένων στα ομώνυμα χαρακτικά του Γκόγια.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ γνωστά έργα του ρεπερτορίου της κιθάρας, γραμμένα από διάσημους Βραζιλιάνους συνθέτες: Suite populaire brésilienne (1948) του Villa Lobos (Βίλα Λόμπος), Central Guitar (1973) του Egberto Gismonti (Εγκμπέρτο Ζισμόντι), Jongo (1982) του Paulo Bellinati (Πάουλο Μπελινάτι), Pequena Suίte (1985) του Radamés Gnattali (Ρανταμές Νιάταλι), Ritmata (1974) του Edino Krieger (Εντίνιο Κρήγκερ) και 3 Greek Letters (2005) του Sergio Assad (Σέρτζιο Ασάντ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεσιτάλ αυτό παρουσιάστηκε στις 4 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενταγμένο στον κύκλο «Γέφυρες» και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα.
Σας περιμένουμε – είσοδος ελεύθερη!