Dark Mode Light Mode

Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων: Δύο eTwinning συνεργάζονται “The life of the butterfly” και “GreenFluencer”

Το Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων συνεχίζει τις δράσεις του της σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning “The life of the butterfly”, όμως υπάρχει συνεργασία με ένα άλλο ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning “GreenFluencer” που εργαζόμαστε ταυτόχρονα στην σχολικής μας μονάδας, όπου οι μαθητές προγραμμάτισαν micro:bit ώστε να λαμβάνουν τιμές (θερμοκρασία, φωτεινότητα και θόρυβο)  στο περιβάλλον όπου βρίσκονται οι μεταξοσκώληκες (δηλαδή μέσα στην σχολική αίθουσα), με τον τρόπο αυτό οι μαθητές κατανοούν την ζωή του μεταξοσκώληκα.

Αυτό είναι το 2ο σαββατοκύριακο (24/05-26/05) που οι μεταξοσκώληκες δόθηκαν στους μαθητές. Ωστόσο αυτές τις ημέρες ξεκίνησαν να δημιουργούνται τα πρώτα κουκούλια. Ακόμη με μεγάλη χαρά προσφέραμε μεταξοσκώληκες σε σχολεία της Καβάλας.

Οι μαθητές  του νομού θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν για τους μεταξοσκώληκες και την τέχνη της σηροτροφίας με βιωματικό τρόπο. Τα σχολεία που δέχτηκαν μεταξοσκώληκες είναι το 17ο Δ.Σ. Καβάλας,  16ο Δ.Σ. Καβάλας, το 17ο Νηπιαγωγείο Καβάλας , το 25o Δ.Σ. Καβάλας και το Δ.Σ. Οφρυνίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Φιλίππων  που υποστηρίζουν και  ενθαρρύνουν τις καινοτόμες ιδέες που υλοποιούνται στην εκπαιδευτική μας μονάδα.

πηγή: Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων

Προηγούμενο άρθρο

Επίσκεψη του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Καλιακμάνη, στο Δημαρχείο Καβάλας

Επόμενο άρθρο

«Ο Δαβίδ Συμεωνίδης για τους νεότερους ήταν και δάσκαλος»