Dark Mode Light Mode
Η 4η ΠΥΔΕ ψάχνει κτήρια για τα ΤΟΜΥ στην Καβάλα
Διπλά «καπελωμένος» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ- Δίνει εξηγήσεις στο Πταισματοδικείο
Οι απολύσεις συνεχίζονται στη ΒΦΛ -Νέα ερώτηση Χ. Θεοχάρη

Διπλά «καπελωμένος» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ- Δίνει εξηγήσεις στο Πταισματοδικείο

Οι εξελίξεις του Καλοκαιριού  στη ΔΕΥΑΚ- τις οποίες σε γενικές γραμμές δρομολόγησε η Δήμαρχος- μπορεί να μην «έφεραν» αλλαγή προέδρου της επιχείρησης, άλλαξαν ωστόσο τα δεδομένα. Ριζικά. Κατά πληροφορίες οι αλλαγές θα συνεχιστούν, άλλοι γνωρίζουν μέχρι που θα φθάσουν και πότε θα ολοκληρωθούν. Υπάρχει ήδη ανακοινωθείσα μετακίνηση διοικητικού προσωπικού.

Υπό αυτό το νέο κλίμα συνεδρίασε την Πέμπτη το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ κι η σημαντικότερη απόφαση που αυτό έλαβε αφορά την ευνοϊκή ρύθμιση χρεών που μπορεί να υλοποιηθεί ακόμη και με 100 δόσεις. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν χρέη τους, η ΔΕΥΑΚ να εισπράξει χρήματα στα οποία μάλλον δεν ήλπιζε. Από εδώ και πέρα θα επιδιωχθεί η προβολή της ευκαιρίας, θα γίνει πρόσκληση σε καταναλωτές που έχουν χρέη. Φαίνεται (αν και ακόμη είναι νωρίς) ότι θα υπάρξει μια κάποια ανταπόκριση.

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έχασε και τις εξουσίες του αλλά και τις αρμοδιότητες του. Είναι διπλά «καπελωμένος», όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Από τη Δήμαρχο και το Γ. Διευθυντή. Του άφησαν ελεύθερο πεδίο προκειμένου να δίνει συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα αλλά κι αυτό μοιάζει προσωρινό.

Στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης παρούσα ήταν η Δήμαρχος, που παρακολουθούσε τη συζήτηση των περισσότερων θεμάτων κι όποτε χρειάζονταν παρενέβαινε. Οι εισηγήσεις ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα του νέου γενικού διευθυντή. Ο κ. Τσακίρης όχι μόνο εισηγήθηκε αλλά ήταν ολοφάνερο ότι προσήλθε στη συνεδρίαση με καλά επεξεργασμένες εισηγήσεις. Το γεγονός ικανοποίησε τη διοίκηση αφού αποδείχθηκε ότι ο γενικός διευθυντής χρειάζεται στη ΔΕΥΑΚ. Όσο για τον κ. Ξανθόπουλο, έμεινε στη… γωνία αφού όλα τα έκαναν άλλοι!

Εγκρίθηκε ο κανονισμός οικονομικής διαχείρισης για να λειτουργήσει η πάγια προκαταβολή. Εκτός ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η προετοιμασία από νομικό υπομνήματος που σήμερα (μετά από προθεσμία που ζήτησε και πήρε) ο κ. Ξανθόπουλος θα καταθέσει στο Πταισματοδικείο.

Πρόκειται για παροχή εξηγήσεων μετά από μήνυση του σωματείου των εργαζομένων. Ουδείς στη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της μήνυσης (το αποφεύγουν άπαντες συστηματικά), γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες ότι πρόκειται για κάτι σημαντικό και «ευαίσθητο» ως προς τη ΔΕΥΑΚ. Η μήνυση στρέφεται κατά του κ. Ξανθόπουλου και παντός άλλου υπευθύνου. Τις απόψεις του κ. Ξανθόπουλου θα ετοιμάσει δικηγόρος που θα πληρωθεί από τη ΔΕΥΑΚ και όχι από τον ίδιο. Η υπόθεση όπως όλοι παραδέχονται έχει μέλλον μπροστά της. Κατά συνέπεια αποφεύγουν τώρα να μιλήσουν αναλυτικά για αυτήν (σύσσωμη η αντιπολίτευση αποφεύγει να ρωτήσει και να μάθει λεπτομέρειες), ελπίζοντας ότι στο τέλος δεν θα υπάρξει καμία συνέπεια και άσκηση ποινικής δίωξης.

Προηγούμενο άρθρο

Η 4η ΠΥΔΕ ψάχνει κτήρια για τα ΤΟΜΥ στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Οι απολύσεις συνεχίζονται στη ΒΦΛ -Νέα ερώτηση Χ. Θεοχάρη