Dark Mode Light Mode

Δωρεά βιβλίων από τον Δημοσθένη Δημοσθενόπουλο στον Δήμο Καβάλας

Την πρόθεση του να δωρίσει ένα μεγάλο τμήμα της προσωπικής του βιβλιοθήκης στο Δήμο Καβάλας γνωστοποίησε το πρωί της Τρίτης 23 Ιουλίου 2024 στον Θόδωρο Μουριάδη ο πρώην Υπουργός, Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην οικεία του, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη και του Ιστορικού Ερευνητή, Κώστα Παπακοσμά.

Οι δύο άνδρες είχαν επίσης την ευκαιρία να ξετυλίξουν το κουβάρι των αναμνήσεων και να θυμηθούν πρόσωπα και καταστάσεις που εμπεριέχονται στο φωτογραφικό αρχείο του κ. Δημοσθενόπουλου.

Ο Δήμαρχος Καβάλας ευχαρίστησε θερμά τον καταξιωμένο πολιτικό του τόπου μας, υποσχόμενος ότι τα βιβλία του, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου, θα φιλοξενηθούν σύντομα στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, προκειμένου να γίνουν κτήμα του φιλαναγνωστικού κοινού και δη της νέας γενιάς της πόλης και της δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας, ο Δήμος Καβάλας, μέσα από το λογαριασμό του στο FB, θα προβάλλει την ιστορική μαρτυρία του κ. Δημοσθενόπουλου για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περίοδο της χούντας, καθώς και για τη δική συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα.

πηγή: Δήμος Καβάλας 

Προηγούμενο άρθρο

Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Πετειναράκη

Επόμενο άρθρο

Οι Πάνθηρες ενισχύθηκαν με την διεθνή παίκτρια Έλενα Ανδρικοπούλου