Dark Mode Light Mode

Δωρεάν σχολικά γεύματα σε 1.984 μαθητές 19 σχολείων

Εντός των επόμενων εβδομάδων και μάλλον πριν το τέλος του μήνα, ξεκινά σε 19 δημοτικά σχολεία του Ν. Καβάλας η διανομή των δωρεάν σχολικών γευμάτων.

Χθες υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη. Στην απόφαση αναφέρονται όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Για το Ν. Καβάλας στο πρόγραμμα εντάσσονται ή παραμένουν τα 19 δημοτικά σχολεία που επωφελήθηκαν και πέρσι. Μάλιστα οι μαθητές είναι ελαφρώς αυξημένοι. Στα 19 δημοτικά σχολεία θα μοιράζονται καθημερινά 1.984 γεύματα.

Θα τα παρασκευάζει εταιρία με έδρα τον Ίασμο και με ειδική διαδικασία θα τα μοιράζει κάθε πρωί. Φέτος όλα γίνονται λίγο πιο νωρίς. Γραφειοκρατικά υπάρχουν κι άλλα στάδια, βασικότερο των οποίων η δήλωση των γονέων για τυχόν αλλεργίες των παιδιών τους.

Τα σχολεία στα οποία θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα είναι: Καβάλας 2ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο, 14ο, 17ο, 18ο, 19ο, 22ο. Το 1ο Ειδικό Καβάλας και 1ο και 2ο Κρηνίδων. 2ο Ελευθερούπολης- Αμυγδαλεώνα- Νέας Καρβάλης- Ζυγού και Φιλίππων.

Προηγούμενο άρθρο

Αγριογούρουνα κυκλοφορούν πλησίον της πόλης!

Επόμενο άρθρο

Ο δρόμος προς το Χαλκερό έγινε χώρος στάθμευσης! (φωτογραφίες)