Dark Mode Light Mode

Δράσεις Οδικής Ασφάλειας από σήμερα στην Καβάλα

Η Περιφέρεια ΑΜΘ και Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, έλαβε την πρωτοβουλία και στο πλαίσιο του «Ετήσιου Σχεδίου Δράσης 2024», προγραμμάτισε δράσεις έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Καβάλας για την οδική ασφάλεια.

Από σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου και έως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 στον χώρο του Διοικητηρίου της ΠΕ Καβάλας, για τους μαθητές των Λυκείων, θα φιλοξενηθούν οι δράσεις του προγράμματος, οι οποίες περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος, θεωρητική ενημέρωση και στο δεύτερο το βιωματικό μέρος με χρήση ειδικού εξοπλισμού και προσομοιωτών οδήγησης.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στον χώρο του Διοικητηρίου της ΠΕ Καβάλας από 22 έως 25 Οκτωβρίου και ώρες 13:00-14:00, ώστε να έχουν και αυτοί την ίδια εμπειρία. Η δεύτερη δράση είναι ημερήσια και θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 στην πλατεία Κανάρη (χώρος μαρίνας τουριστικών σκαφών) και ώρα 11:00. Θα γίνει ενημέρωση στο κοινό για την ασφαλή οδική συμπεριφορά σε ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (χιόνι, βροχή), επίδειξη χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα κ.λπ.

Στο χώρο των δράσεων Οδικής Ασφάλειας βρέθηκε σήμερα το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλους, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας, συγκεκριμένα επισήμανε ότι «Το 2024 έχει ανακηρυχθεί σε έτος Οδικής Ασφάλειας από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Προσπαθούμε στο πλαίσιο αυτό να υλοποιήσουμε δράσεις με τις οποίες, κυρίως, τα παιδιά, θα μπορέσουν να κατανοήσουν το πόσο σημαντική είναι η τήρηση των κανόνων κατά την οδήγηση, έτσι ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να προσέχουμε και τι να αποφεύγουμε στην οδική μας συμπεριφορά, ως οδηγοί.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας μας είναι και η σημερινή εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Μεταφορών – Επικοινωνιών και την συμμετοχή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας. Είναι μια ευκαιρία για ένα παιδί, να καταλάβει – μέσα από συστήματα προσομοίωσης – τι σημαίνει να οδηγείς σε συνθήκες μέθης, να μην ελέγχεις τον εαυτό σου και κατ’ επέκταση το αυτοκίνητο σου.

Για παράδειγμα γίνεται παρουσίαση τι σημαίνει ανατροπή αυτοκινήτου και τι θα συμβεί αν δεν χρησιμοποιούμε τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τι συνέπειες υπάρχουν μετά από μια πρόσκρουση. Εκείνο που θα είχα να προσθέσω είναι ότι όσοι έχουν στην ζωή τους την εμπειρία ενός ατυχήματος, όλα αυτά αποκτούν μια μεγαλύτερη σπουδαιότητα.

Θέλω να συγχαρώ το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, τη Διεύθυνση Μεταφορών – Επικοινωνιών Καβάλας και τον Γενικό Διευθυντή κ. Παντελή Δελίδη, για την προσπάθεια ενημέρωσης που καταβάλουν και να προσθέσω ότι μπορεί το έτος Οδικής Ασφάλειας να είναι το 2024, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια ΑΜΘ αυτή την προσπάθεια, την οποία απευθύνουμε προς όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως τους νέους προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας που είναι λιγότερα οδικά ατυχήματα και καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.

Στην προσπάθεια αυτή προσπαθούμε όλοι, τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης όσο και όλοι εμείς που απαρτίζουμε τη διοίκηση και με μια σειρά οδικών έργων και επεμβάσεων. Ωστόσο, όσο και να βελτιώσουμε τους δρόμους, όσο και να άρουμε  τις δύσκολες συνθήκες οδήγησης, ο παράγοντας οδηγός θα είναι πάντα το πρώτιστο ζήτημα»

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Ομάδες Γονέων: Αναγκαία η επαναφορά ενός θεσμού πρωτογενούς πρόληψης

Επόμενο άρθρο

Στυλ και Άνεση στον Ύπνο σας