Dark Mode Light Mode

Δράσεις του 2ου Γυμνασίου Καβάλας για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (φωτογραφίες)

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας  πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την ευρωπαϊκή μέρα γλωσσών. Συμμετείχαν τα 3 τμήματα της Β’ τάξης. Αρχικά ενημερώθηκαν για τον εορτασμό της ευρωπαϊκής μέρας γλωσσών και στη συνέχεια πήραν μέρος στις παρακάτω δράσεις.

1η Δράση: Οι μαθητές/-τριες πήραν μέρος σε πανελλαδικό διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας. Ζωγράφισαν αφίσες που είχαν σχέση με τις γλώσσες που μιλιούνται στις ευρωπαϊκές χώρες.

2η Δράση: Έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι παρατήρησης και γνώσης που είχε σχέση με τα μνημεία της Ευρώπης. Τα παιδιά αφού χωρίστηκαν σε 2 ομάδες προσπάθησαν να τα εντοπίσουν πάνω σε χάρτη της Ευρώπης μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο.

3η Δράση: Πήραν μέρος στο παιχνίδι “ από που κρατάει η σκούφια σου”.

Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν τα γλωσσικά δάνεια των ευρωπαϊκών γλωσσών και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τις ιστορικές διαδρομές των ευρωπαϊκών εθνών και γλωσσών.

Στόχος αυτών των δράσεων είναι να ενθαρρύνουμε τους/τις μαθητές/-τριες να γνωρίσουν τον κόσμο των γλωσσών και να μάθουν ότι αποτελούν απαραίτητο μέσο για την μελλοντική επαγγελματική και μη ανέλιξή τους καθώς και την σπουδαιότητα που έχει η γνώση ξένων γλωσσών για την κατανόηση άλλων πολιτισμών καθώς θα είναι πολίτες του κόσμου.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Ζαμβρακίδου Παρθένα – Κουκμά Ευθυμία – Τριανταφυλλίδου Γεωργία

Προηγούμενο άρθρο

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου η 14η Ποδηλατοδρομία στον Δήμο Παγγαίου

Επόμενο άρθρο

Συγχαρητήρια δήλωση του Θόδωρου Μουριάδη για την εκλογή του Γιώργου Καλαντζή στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ