Νέα προβλήματα καλείται να λύσει ο Δήμος Καβάλας στο Περιγιάλι, στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου».
Αφορούν τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών και τα κτίρια που αυτή καταλαμβάνει, όπως επίσης τα πολλά παλαιά κατασχεμένα οχήματα που σταθμεύει με ευθύνη της εντός του πρώην στρατοπέδου η Ελληνική Αστυνομία.
Χθες υπήρξε νέα συνεργασία εκπροσώπων του Δήμου με το διευθυντή της Δομής, ο οποίος πρέπει να μετακινήσει τους πρόσφυγες- μετανάστες σε κτίρια που δεν θα εμποδίζουν τις απαραίτητες κατεδαφίσεις.
Για τη διάνοιξη του δρόμου που προβλέπει το σχέδιο. Εφόσον ο Δήμος δικαιώθηκε δικαστικά, μπορεί αύριο κιόλας να κατεδαφίσει τον τοίχο στο πίσω μέρος του πρώην στρατοπέδου. Όπως και αυτόν στον παλιό όρχο, από την πλευρά του ΟΑΕΔ. Πώς όμως να γίνει αυτό;
Για να κατεδαφιστεί ο τοίχος στο βόρειο άκρο του πρώην στρατοπέδου πρέπει να μετακινηθούν σε άλλα κτίρια οι πρόσφυγες μετανάστες. Στο εσωτερικό του «Ασημακοπούλου». Τέτοια δεν υπάρχουν. Αλλά κι οι μετανάστες σήμερα είναι πολλοί. Δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε άδειους υφιστάμενους χώρους αφού άδειοι χώροι δεν υπάρχουν.
Για να κατεδαφιστεί ο ανατολικός μεγάλος τοίχος του πρώην στρατοπέδου (προς τα κτίρια του ΟΑΕΔ) πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τα δεκάδες οχήματα που βρίσκονται εκεί. Κατασχεμένα από την Ελληνική Αστυνομία.
Ο χώρος είναι παραχωρημένος στην Ελληνική Αστυνομία κι ο Δήμος Καβάλας θέλει να προχωρήσει αλλά δεν μπορεί. Η υπόθεση είναι φυσικά πολιτική. Κυβερνητική. Κι ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ανοίξει έναν νέο δρόμο στο Περιγιάλι αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να το κάνει.