Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης από την Θεσσαλονίκη και Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τη Δράμα ήταν το πρωί της Δευτέρας στο Επιμελητήριο. Οι κύριοι Καφετζής, Κελγιώργης και Χατζηαβραμίδης (εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου) τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα της αγοράς και της επιχειρηματικότητας.
Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν ο Κώστας Μορφίδης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Βασίλης Τσιμπίδης και άλλα μέλη της. Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν τα γνωστά και αναμενόμενα.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής αγοράς μίλησαν για τα ίδια προβλήματα. Την αυξημένη φορολογία, τους «μεγάλους» λογαριασμούς ρεύματος, την ακρίβεια. Ο κ. Καφετζής πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο για τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας, τις πτήσεις από το αεροδρόμιο της Καβάλας. «Ο αγώνας μας είναι διαρκής. Από την πανδημία και μετά υπάρχουν πολλά προβλήματα» είπε ο κ. Γιάννης Κελγιώργης.
Μετά την Καβάλα οι δύο βουλευτές συνέχισαν την περιοδεία τους στη Δράμα όπου συνάντησαν εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών:
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν στους δύο βουλευτές από τους εκπροσώπους της Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δράμας και της Περιφέρειας όπου τα τρέχοντα οικονομικά βάρη των επαγγελματιών είναι αυξημένα και πρόκειται να αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, από την επιβολή νέων φόρων, ενώ τόνισαν ότι «οι επιχειρήσεις βρίσκονται αποκλεισμένες από όλες τις πηγές χρηματοδότησης».
Επίσης υπογράμμισαν την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στην Περιφέρεια για αναπτυξιακή πορεία. Όπως επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιαννούλης «το μείζον πρόβλημα που επηρεάζει τον κύκλο όλης της παραγωγικής αλυσίδας είναι η συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων κ.ά. που δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο» και πρόσθεσε ακόμη ότι «χρειάζεται να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να συνθέσουμε μία πολιτική πρωτοβουλία για να αλλάξουμε τις υπάρχουσες πολιτικές». Ακόμη τόνισε ότι «το μεγαλύτερο δηλητήριο που έχει υποστεί η δημοκρατία είναι ότι «όλοι είναι ίδιοι».