Dark Mode Light Mode

Εμπιστοσύνη Τάσου Καρασαββόγλου στο Δ.Π.Θ.

Από τους παλαιότερους καθηγητές του Δ.Π.Θ. στην Καβάλα ο Τάσος Καρασαββόγλου. Έζησε την εποχή του ΤΕΙ Καβάλας, στη συνέχεια του ΤΕΙ ΑΜΘ, του ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Τώρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου. Ξεκάθαρα το εμπιστεύεται. Μας θυμίζει ότι αυτός ήταν εξ αρχής ο προορισμός του πανεπιστημίου της πόλης μας. Μόνο που το ΔΙΠΑΕ προέκυψε- θυμάται- στην πορεία και μετά την άρνηση του Δ.Π.Θ. Ο κ. Καρασαββόγλου εμπιστεύεται τη σημερινή κατάσταση. Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ανήκει σε αυτούς που δίνουν προτεραιότητα στη συντήρηση των φοιτητικών εστιών. Μιλήσαμε μαζί του με την ευκαιρία έναρξης της νέας εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η συνέντευξη

Ερ: Το Πανεπιστήμιο της Καβάλας ανήκει πλέον στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης…

Απ: Η συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, οι εξελίξεις ήταν σημαντικές και καθοριστικές για την ταυτότητα του ιδρύματος στην πόλη μας. Θεωρώ πως πλέον η Καβάλα μπορεί να βλέπει το μέλλον της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ερ: Από την τρέχουσα εμπειρία των λίγων μηνών που διανύουμε, μπορούμε να ισχυριστούμε πως η ένταξη του πανεπιστημιακού κόμβου στο ΔΠΘ ήταν η πλέον συμφέρουσα εξέλιξη;

Απ: Το Δημοκρίτειο είναι ένα πολύ ισχυρό, πολύ μεγάλο και κρατικό πανεπιστήμιο. Ας μη ξεχνάμε πως στο αρχικό στάδιο μιας ενδεχόμενης απορρόφησης μας από αυτό, η –τότε- στάση του Δ.Π.Θ. ήταν αρνητική. Με την τωρινή διοίκηση τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν προς το καλύτερο, καθώς υπήρξε μια καλή προετοιμασία και ένας καλός προγραμματισμός για την ένταξη των δικών μας τμημάτων. Το μέλλον θεωρώ πως προβλέπεται ευοίωνο αν και όπως ξέρετε πολύ καλά, ο χρόνος θα δείξει…

Ερ: Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου είχαμε την έναρξη του τρέχοντος ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Απ: Η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε ομαλά. Ήδη έχουμε υποδεχθεί τους νέους φοιτητές μας, βρισκόμαστε σε περίοδο που πραγματοποιούμε και τις σχετικές εκδηλώσεις υποδοχής τους. Η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και θα έλεγα πως είναι… «στα ντουζένια» της.

*Ο κ. Καρασαββόγλου διαπιστώνει ότι λόγω και της οικονομικής κρίσης οι περισσότεροι φοιτητές προέρχονται από περιοχές κοντινές στην Καβάλα. «Από τις πόλεις γύρω γύρω από την Καβάλα» σημειώνει. Τέλος επαναλαμβάνει το δωρεάν μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. «Συνειδητή μας επιλογή» όπως αναφέρει. Πρόκειται για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Οικονομική» του τμήματος Λογιστικής.

Προηγούμενο άρθρο

Ορφέας Ελευθερούπολης: Γκολ και δέντρο για το όρος Παγγαίο

Επόμενο άρθρο

Πιο ήρεμο Φθινόπωρο αλλά χωρίς τους απαραίτητους οδοκαθαριστές