Dark Mode Light Mode

Ευθύνες στη Δ.Κ.Μ. και στην πρόταση της από τον Σωτήρη Λαζαρίδη

Ήταν μια έκπληξη. Γιατί ναι μεν έγινε συνεργασία παρατάξεων στο ΤΕΕ ΑΜ και στη συγκρότηση των οργάνων του αλλά όχι αυτή που όλοι περίμεναν και είχε δοκιμαστεί στην πράξη.

Ο Σωτήρης Λαζαρίδης επιρρίπτει ευθύνες στη Δ.Κ.Μ. και στην αρχική της πρόταση. Αφού η πρόταση απορρίφθηκε, επετεύχθη η συμφωνία της παράταξης ΟΡ.ΜΗ. (επικεφαλής ο Σωτήρης Λαζαρίδης) με την παράταξη Μηχανικοί της Δράμας.

Η συνέντευξη του Σωτήρη Λαζαρίδη

Ερ: Γιατί η παράταξη σας επέλεξε να συνεργαστεί με την παράταξη Μηχανικοί της Δράμας και δεν συνεργαστήκατε με τη Δ.Κ.Μ;

Απ: Αυτά δεν είναι από τα βασικά διλήμματα που πρέπει να διακατέχουν τις συνεργασίες. Ο στόχος είναι να γίνει μια συνεργασία. Αυτήν την οποία τονίζαμε ότι πρέπει να υπάρξει και μετά τις εκλογές. Στις οποίες πήγαμε πολύ καλά. Είχαμε πει ότι αυτή η συνεργασία που προηγήθηκε έπρεπε να διευρυνθεί και έτσι περιμέναμε να γίνει. Να γίνει μια οικουμενική συνεργασία. Σε κάθε περίπτωση οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Δ.Κ.Μ ως πρώτη δύναμη και η πρόταση που υποβλήθηκε προς διαβούλευση ήταν μια πρόταση που ήταν εκτός προδιαγραφών της παράταξης μας. Συνολικά της παράταξης μας. Διαβούλευση χωρίς συζήτηση, χωρίς κάποια βελτίωση και κάποια κίνηση συνένωσης δεν γίνεται. Ήταν μια πρόταση που ήρθε σαν τελεσίγραφο και οδηγούσε σε μια συνεργασία η οποία σχεδόν επιβαλλόταν. Ήταν μια επιλογή της Δ.Κ.Μ, η οποία ήταν παραταξιακή και ίσως είχε πολιτικά κίνητρα. Ήταν η αφορμή να συνεργαστούμε κάποιες ανεξάρτητες παρατάξεις χωρίς αυτή η συνεργασία να αποκλείει από σήμερα κιόλας τη Δ.Κ. Μ. από τις δράσεις και τις δραστηριότητες του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Ερ: Πως θα είναι αυτή η συνεργασία σας με τους Μηχανικούς της Δράμας; Θα είναι δυο χρόνια η ΟΡ.ΜΗ. στην προεδρεία και δυο χρόνια οι Μηχανικοί της Δράμας;

Απ: Δεν μας αρέσουν τα νούμερα. Ξεκινάμε εμείς και στην πορεία θα δούμε. Θα κρίνουμε πως και πότε θα γίνει η αλλαγή. Δεν βάζουμε από τώρα ημερομηνίες.

Ερ: Υπάρχει μια φημολογία ότι ο Σωτήρης Λαζαρίδης θα συνταξιοδοτηθεί και θα παραιτηθεί από πρόεδρος. Επ’ αυτού θέλετε να πείτε κάτι; Το αναπαράγει αυτό η Δ.Κ.Μ.

Απ: Αυτό έγινε γνωστό πολύ πριν τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Το είχα δηλώσει ότι είναι τελευταία φορά που βάζω υποψήφιος χωρίς βέβαια να σταματήσω να συμμετέχω ως ομότιμο μέλος όπως γίνονται οι συνταξιούχοι. Είμαι στο τέλος της καριέρας μου, είναι γνωστό αυτό. Επομένως όλα τα καλά και όλα τα κακά έχουν ένα τέλος. Αυτό το τέλος ελπίζω να έρθει κανονικά και όπως πρέπει να έρθει από εμένα. Πάντως δεν θα εξαντλήσω την τετραετία αυτή.

Ερ: Ποια είναι τα πρώτα, βασικά θέματα που θα ασχοληθεί η διοικούσα;

Απ: Καταρχήν η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των μηχανικών της Περιφέρειας. Αυτά έχουν να κάνουν με τα προβλήματα των μηχανικών που έχουν να κάνουν με τις Πολεοδομίες και τους Δήμους. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πολλές ημερίδες, οι οποίες μας έλειψαν την προηγούμενη θητεία λόγο κορωνοϊού. Ημερίδες οι οποίες έχουν να προσφέρουν γνώση και επιμόρφωση στους μηχανικούς, ειδικά στους νέους. Βέβαια θα παρακολουθούνται όλα τα μεγάλα θέματα που άπτονται της ανάπτυξης του τόπου μας. Το Τεχνικό Επιμελητήριο πρέπει να συμμετέχει πρώτο σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις. Πρέπει το Τεχνικό Επιμελητήριο να είναι μπροστά. Δεν μπορεί να μην καλείται το Τεχνικό Επιμελητήριο να πει τη γνώμη του για τη σιδηροδρομική γραμμή Τοξότες- Νέα Καρβάλη. Δεν μπορεί να μη συμμετέχει το Τεχνικό Επιμελητήριο σε αυτές τις συναντήσεις που αφορούν ένα τόσο  σημαντικό θέμα για την περιοχή μας.

Προηγούμενο άρθρο

Πολλοί επισκέπτες στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Επόμενο άρθρο

Απόστολος Παυλίδης: «Προτείναμε συνεργασία όλων με αναλογικότητα»