Dark Mode Light Mode

Έγινε αυτό που έπρεπε …

Μπράβο στην Ισπανία που σήκωσε την κούπα του φετινού Euro.

H  ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και άξιζε την πρώτη θέση.

Από την άλλη η Εθνική Αγγλίας βρέθηκε στον τελικό από τύχη αφού σε όλη την διοργάνωση έπαιξε καλό ποδόσφαιρο ένα ημίχρονο και αυτό στον ημιτελικό με την Ολλανδία.

Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν χλωμή και σε καμία περίπτωση δεν έπεισε με την απόδοση της.

Θα ήταν έκπληξη αν κέρδιζε στον τελικό την Ισπανία.

 

Το καινούργιο που προέκυψε από το φετινό Euro είναι ότι καθιερώθηκαν οι πανηγυρισμοί των αμυντικών όταν βγάζουν μία δύσκολη άμυνα.

Μέχρι και πριν από αυτό το Euro οι παίκτες πανηγυρίζανε μόνο στην επίτευξη κάποιου γκολ.

Από το φετινό Euro και μετά πανηγυρίζουν και οι αμυντικοί όταν κάνουν ένα αποτελεσματικό τάκλιν.

 

Σαν αβγό τον καθάρισε ο Αλκαράθ τον Τζόκοβιτς στο τελικό του Wimbledon.

3-0 σετ χωρίς να πάρει χαμπάρι ο Τζόκοβιτς τι έγινε και πως .

Πλέον ο Βασιλιάς του Wimbledon είναι ο Αλκαράθ.

 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), για την πιθανή μεταφορά κρουσμάτων του πυρετού Oropouche στην Ευρώπη, από τουρίστες που ταξίδεψαν στην Κούβα και τσιμπήθηκαν από έντομα που μετέφεραν τον ιό.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως εντοπίστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα πυρετού Oropouche στην Ευρώπη και συγκεκριμένα τρία στην Ιταλία και άλλα τόσα στην Ισπανία. Οι ασθενείς είχαν συμπτώματα του ιού, όπως πυρετό, πόνους στις αρθρώσεις και ισχυρούς πονοκεφάλους. Ένας από αυτούς αναγκάστηκε να νοσηλευτεί.

H νόσος του ιού Oropouche μπορεί να εκδηλωθεί στους ανθρώπους ως οξεία εμπύρετη ασθένεια (με πονοκέφαλο, ναυτία, εμετούς, πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις), ενώ δεν αποκλείεται και η εκδήλωση πιο σοβαρών συμπτωμάτων (αιμορραγίες και μηνιγγίτιδα).

Μέχρι στιγμής δεν έχει τεκμηριωθεί μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 

Συντετριμμένος δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας μετά την ήττα από την Ισπανία η οποία όπως αναγνώρισε και είναι προς τιμήν του έπαιξε σε αυτή την διοργάνωση το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Δεν είναι σίγουρα εύκολο να διαχειριστείς  δύο ήττες σε δύο συνεχόμενους τελικούς του Euro.

Ο Σάουθγκεϊτ είναι ο προπονητής που θα μείνει στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας ως ο προπονητής  λούζερ αφού έφτασε δύο φορές κοντά στην κορυφαία Ευρωπαϊκή κούπα και δεν μπόρεσε να την σηκώσει.

 

Πολλές αλλά ευτυχώς μικρής διάρκειας οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος προχθές το βράδυ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε και πτώσεις της τάσης που είναι πολύ επικίνδυνες για τις οικιακές συσκευές.

Ο κόσμος δεν μπορεί να δροσιστεί ούτε τα βράδια και τα αιρκοντίσιον βαράνε αβέρτα προκειμένου να μπορέσουμε να κοιμηθούμε.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

ΑΛΟΡΑ !

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Με μεθοδικότητα και στόχευση η μεταγραφική ενίσχυση στον ΑΟΚ που «έκλεισε» Πόποβιτς και συνεχίζει...