Dark Mode Light Mode

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Υφαντικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων (φωτογραφίες)

Το Σάββατο 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια στο Εργαστήρι – εγκατάσταση υφαντικής που δημιούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο” με την χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ και την δράση “Μάθε μια τέχνη κι άστηνε..”

Σ’ αυτή την πραγματικά επιβλητική και εμβληματική εγκατάσταση παντρέψαμε αρμονικά το χθές με το σήμερα. Οι εικαστικοί, υφάντρες Γιώτα Καρβουνιάρη και της Βαρβάρα Μυστίλογλου αφού κατέστησαν λειτουργικούς τους 5 παραδοσιακούς αργαλειούς που συναρμολογήσαμε από τα διάσπαρτα κομμάτια που χρόνια συλλέγουμε πέτυχαν με την εγκατάσταση υφαντών (Woven Installation) που δημιούργησαν την αρμονική μετάβαση στο σήμερα.

Έφεραν στην επιφάνεια, ανέβασαν ψηλά, τα υφαντά και έδωσαν φωνή κ λόγο στις υφάντρες που ακούραστα ύφαναν σ’ αυτά καημούς, χαρές και ιστορίες. Απέδειξαν ότι η υφαντική δεν είναι μια τέχνη που χάνεται αλλά μια τέχνη που επιστρέφει με μια νέα διάσταση όπως οι συνθήκες κ ο σημερινός τρόπος ζωής επιβάλλουν.

Το ΔΣ δείχνοντας την εκτίμηση, τον απέραντο σεβασμό και την απόλυτη αναγνώριση της αέναης  και πολυετούς προσφοράς του στον τόπο μας, κάλεσε  τον Παναγιώτη Βαλαβάνη να εγκαινιάσει το Εργαστήρι – Μουσείο Υφαντικής και να κόψει την κορδέλα.

Ο Βαλαβάνης Παναγιώτης είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος του Συλλόγου. Ο τελευταίος πρόεδρος της Κοινότητας Λιμεναρίων και είναι ο πρόεδρος που το 1993 με απόφαση της τότε κοινότητας παραχώρησε στο Σύλλογο τον χώρο των Αποθηκών ώστε να στεγαστεί το λαογραφικό Μουσείο.

Το Μουσείο Υφαντικής θα είναι ανοιχτό στο κοινό τους καλοκαιρινούς μήνες παράλληλα με το Λαογραφικό Μουσείο. Θα είναι επισκέψιμο όλο τον χρόνο και  θα λειτουργήσει σαν σχολή υφαντικής από αρχές Οκτωβρίου.

Το Εργαστήρι Υφαντικής – Woven Installation μαζί με το Λαογραφικό Μουσείο και  μαζί με το Ανοιχτό Μουσείο Λιμενάρια είναι μια ακόμα προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, στους επαγγελματίες του τουρισμού και στους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Ο Νίκος Κοσκινάς θα εκπροσωπήσει τον ΑΟΚ στη γενική συνέλευση της Super League 2

Επόμενο άρθρο

2ο BBQ Festival στον Βύρωνα από την Κρεαταγορά Κεχαγιάς!