Dark Mode Light Mode

Εγκαταλειμμένα ΙΧ απομακρύνονται μόνο όταν υπάρχει δημοτική εργολαβία

Το εγκαταλειμμένο επιβατικό αυτοκίνητο στην οδό Ήρας (φωτογραφία), στη συνοικία της Δεξαμενής, είναι ένα από τα πολλά αυτής της κατηγορίας στην Καβάλα. Τόσο στις γειτονιές όσο και στο κέντρο της πόλης.

Οι ιδιοκτήτες τους τα παρατούν, ακόμη και με πινακίδες, δεν ενδιαφέρονται για αυτά. Κι έτσι τα οχήματα αρχίζουν να ενοχλούν. Στην οδό Ήρας το εγκαταλειμμένο όχημα είναι στο ίδιο σημείο επί σειρά πολλών ετών κι οι περίοικοι διαμαρτύρονται.

Προχθές η Δημοτική Αστυνομία κίνησε τη διαδικασία για την απομάκρυνση του. Η οποία θα ολοκληρωθεί σε δύο περίπου μήνες. Τότε κι εφόσον δεν έχει απομακρυνθεί από τον ιδιοκτήτη του, θα το απομακρύνει η υπηρεσία. Αρκεί τότε να υπάρχει εργολαβία (δηλαδή δημοτικό έργο) και συνεργαζόμενος με την υπηρεσία γερανός.

Όλα αυτά δεν υπάρχουν από τον περασμένο Αύγουστο και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας το προηγούμενο διάστημα απομακρύνθηκαν παλαιά και παρατημένα οχήματα για το 2017: 19 ΙΧ- 6 μοτοσυκλέτες. Το 2018 23 ΙΧ και 8 μοτοσυκλέτες.

Το 2019 12 ΙΧ- 1 φορτηγό και 6 μοτοσυκλέτες. Το 2020 16 ΙΧ και 2 μοτοσυκλέτες. Το 2021 11 ΙΧ και 5 μοτοσυκλέτες και το 2022 (ως το Αύγουστο που υπήρχε η εργολαβία) 10 οχήματα και μία μοτοσυκλέτα.

Σημειώνουμε ότι πολλές φορές οι ιδιοκτήτες των οχημάτων τα απομακρύνουν μόνοι τους (μόλις δουν σε αυτά το γνωστό κίτρινο αυτοκόλλητο προειδοποίησης), γλιτώνοντας από το συγκεκριμένο έργο το Δήμο Καβάλας. Το περιστατικό με το όχημα στην οδό Ήρας ανέκυψε προ ημερών- αν και εκκρεμότητα πολλών προηγούμενων ετών- μετά από διαμαρτυρία περιοίκων στην Πρωινή.

Προηγούμενο άρθρο

Εδώ και 15 μέρες συνταξιούχος!

Επόμενο άρθρο

Η γνωριμία με τον Άγγελο Βλάχο και η τελική φάση της υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού