Dark Mode Light Mode

«Εγώ ο Ερασιτέχνης», βιβλίο 3ο

Σε συνέχεια και της έκδοσης του τρίτου βιβλίου του «Εγώ ο Ερασιτέχνης» που με τη βοήθεια του Θεού εκπληρώθηκε αισίως, όπως δήλωσε ο ίδιος, ζητήθηκε εκ μέρους της εφημερίδας μας «Η Πρωϊνή», η δεύτερη κατά σειρά συνέντευξη του Γιάννη Φιλίππου.

Σε συνέχεια του 1ου και 2ου βιβλίου του, που είχε πραγματοποιηθεί παλαιότερα. Έτσι συνεπείς και οι δυο σε συνάντηση στα γραφεία της «Πρωϊνής», όπου πραγματοποιήθηκε η κατωτέρω συνέντευξη.

Ερώτηση: Πόσο καιρός μεσολάβησε στο να γραφούν αυτά τα 3 βιβλία τα οποία ανήκουν στην κατοχή σας;

Απάντηση: Η επιθυμία μου άρχισε να γίνεται πράξη το 2012 και συνεχίστηκε έως και τώρα η σχετική αυτή ενασχόληση. Έχει συμπληρωθεί μια 12ετία περίπου.

Ερώτηση: Τι περιέχουν τα συνολικά τρία βιβλία που έχετε εκδώσει;

Απάντηση: Γενικά είναι μια κατάθεση ζωής που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια του βίου μου καθώς συγγενών και φίλων μου, κατόπιν επιθυμίας τους. Περιέχουν όπως ανέφερα 1) Διηγήματα από πραγματικές ιστορίες της ζωής μου 2) Σχόλια για διάφορα θέματα που αφορούν την κοινωνία μας 3) Ποίηση διαφόρων θεμάτων. Εδώ πρέπει να προσθέσω πως η έκδοση του 1ου βιβλίου είναι αφιερωμένη σε παιδιά και εγγόνια μου. Το 2ο στο «Χαμόγελο του παιδιού» και το τρίτο στους αγαπητούς μας συναδέλφους του ΟΤΕ που με τίμησαν με τιμητική πλακέτα για την πολιτιστική και συγγραφική ιδιότητα μου.

Ερώτηση: Πως μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα εν λόγω βιβλία;

Απάντηση: Τα βιβλία μπορεί κάποιος να τα βρει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας που χαρίστηκαν και να τα δανειστεί από εκεί. Η αγορά μέσω του εκδοτικού οίκου «Ξυράφι», είτε και αγορά μέσω «Ίντερνετ».

Ερώτηση: Πως αναλάβατε και με τι γνώσεις μια τόσο σοβαρή γραφή όπως του επαγγελματία συγγραφέα αλλά και επαγγελματία ποιητή;

Απάντηση: Φυσικά και δεν είμαι επαγγελματίας συγγραφέας και ποιητής αφού ο τίτλος των βιβλίων μου «Εγώ ο Ερασιτέχνης» το δηλώνουν. Όσο για τις γνώσεις, κάτι έχω αποκομίσει και εγώ από τη σχολική μου εκπαίδευση καθώς και την επαγγελματική μου ενασχόληση στην υπηρεσία μου. Στο Τεχνικό Τμήμα του ΟΤΕ Καβάλας.

Ερώτηση: Έχουν εκδοθεί για κάποιον οικονομικό λόγο ή άλλο λόγο;

Απάντηση: Όχι προς θεού. Ήταν και είναι το μεράκι μου και για κανένα κερδοσκοπικό σκοπό, αφού είναι αφιερωμένα στο «Χαμόγελο του παιδιού» και εκτός από τα χαρισμένα σε διάφορες βιβλιοθήκες ή φίλους τα υπόλοιπα έσοδα καταλήγουν εκεί.

Ερώτηση: Θα συνεχίσετε τη συγγραφική δουλειά σας;

Απάντηση: Όσο είμαι υγιής και μου το επιτρέπει ο εγκέφαλος μου, ναι θα συνεχίσω την ενασχόληση μου και πάντα θα γράφω.

Προηγούμενο άρθρο

Παραχωρημένος στο δημόσιο από παλιά ο 1ος όροφος του κτιρίου «Πασχάλης»;

Επόμενο άρθρο

Μείωση εκλογικών τμημάτων στο Ν. Καβάλας