Dark Mode Light Mode

Ειδική κατάσταση Πολιτικής Προστασίας σε όλη την ΑΜΘ

Σε συνέχεια όσων έγιναν πρόσφατα κι αφορούν κρούσματα της πανώλης των αιγοπροβάτων, υπήρξε απόφαση που αφορά όλες τις μονάδες και όλα τα ζώα της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Η απόφαση που πάρθηκε στην Αθήνα από την Πολιτική προστασία αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 26 του Ν. 4662/2020, λαμβάνοντας υπόψη το υπ. αρ. 265175/4075/22-08-2024 έγγραφο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Η εν λόγω Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για τις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης θα ισχύει για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης δηλαδή έως και 24 Φεβρουαρίου 2025.

Η εν λόγω Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για την Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης εκδίδεται λόγω επαπειλούμενου κινδύνου εξάπλωσης της ζωωνόσου της πανώλης των μηρυκαστικών, που αρχικά εμφανίστηκε στην Π.Ε. Έβρου, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσες δράσεις όπως αυτές προβλέπονται στο Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση των ασθενειών, του Παραρτήματος I του π.δ. 138/1995 (σχετικό 9) και θα συμβάλουν στην αποτροπή εξάπλωσης της νόσου».

Προηγούμενο άρθρο

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης χρειάζεται πίστωση χρόνου»

Επόμενο άρθρο

Ένας ακόμη αγώνας εξελίσσεται...