Dark Mode Light Mode

«Είμαι δίπλα στην Άννα Διαμαντοπούλου»

Κείμενο του Δημήτρη Πογαρίδη


Η σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα σημαίνει τελείως καινούριες προσεγγίσεις. Σημαίνει καινούριες αντιλήψεις σε θέματα όπως το εθνικό συμφέρον και πως το διασφαλίζουμε και σε θέματα βαθιά κοινωνικά όπως οι πολιτικές για το νερό, για τη διαχείριση των φυσικών πόρων, για τις νέες μορφές εργασίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Αυτά είναι τα θέματα που απασχολούν την σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα και με αυτά ασχολείται τα τελευταία χρόνια η κ. Άννα Διαμαντοπουλου, μια πολιτικός Ευρωπαϊκού και διεθνούς κύρους.

Τα γνωρίζει πολύ καλά με την ιδιότητα της προέδρου του “Δυκτίου” αλλά κυρίως με την ιδιότητα του μέλους της ηγετικής ομάδας του Ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και έχει σοβαρές προτάσεις τόσο για την Ελλάδα όσο για την Ευρώπη. Για την Ελλάδα του σήμερα αλλά κυρίως για την Ελλάδα του αύριο.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ τις συνεντεύξεις και τις ομιλίες της, όπως και όλων των άλλων υποψηφίων. Όσο περισσότερο τις παρακολουθώ τόσο περισσότερο βεβαιώνομαι για την ορθότητα των προτάσεων της.

Παρακολουθώ επίσης και τις αντιδράσεις κάποιων μελών και φίλων κυρίως προχωρημένης ηλικίας που παραμένουν προσκολημένοι στα συνθήματα της εποχής που ήταν νέοι. Αγαπητοί φίλοι, μαζί κολλούσαμε αφίσες εκείνη την εποχή.

Όμως τα πράγματα προχωρούν και η πολιτική δεν μπορεί να μένει στάσιμη ούτε να ακολουθεί, οφείλει να προηγείται και αυτή τη λογική και την πρακτική την εκφράζει απολύτως η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Για αυτό και εγώ δηλώνω ότι σ’ αυτή την συγκυρία είμαι και θα είμαι δίπλα της, γιατί πιστεύω ότι αυτή και μόνο αυτή μπορεί να δημιουργήσει εκείνο το κινηματικό κλίμα που είναι απαραίτητο για να κινητοποιηθεί ο λαός και να επανάκαμψουν το ΠΑΣΟΚ και η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα…

Προηγούμενο άρθρο

Η Αναστασία Ιωσηφίδου μιλά για τουρισμό- κυκλοφοριακό πρόβλημα και την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου

Επόμενο άρθρο

Λύκειο Ελληνίδων και ΣυνΩΔΗπόροι σε καρποφόρα συνεργασία στους Φιλίππους