Dark Mode Light Mode

«Είμαστε μια πετυχημένη διοίκηση»

Πηγή φωτογραφίας Δήμος Καβάλας

Ο Λευτέρης Κουκουτίνης μίλησε στην Πρωινή όπου εμφανίστηκε σίγουρος για την πραγματοποίηση των εκλογών στο Επιμελητήριο.

Έκανε έναν πρώτο απολογισμό της διοίκησης Δέμπα, ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Με το συνδυασμό του κ. Δέμπα. Σχολίασε τις αναβολές που έδωσε το κράτος στις εκλογές, οι οποίες γίνονται όπως ξέρουμε με μεγάλη καθυστέρηση.

Η συνέντευξη

Ερ: Θα γίνουν οι εκλογές; Είμαστε σίγουροι 100%;

Απ: Βέβαια ναι. Θα γίνουν επιτέλους.  Ήταν διάφορα θέματα που προέκυψαν και για αυτό άργησαν οι εκλογές στα επιμελητήρια. Δεν το αποφάσισαν (για τις αναβολές των εκλογών) τα Επιμελητήρια. Ένας λόγος ήταν η πανδημία και ένας λόγος ήταν οι άλλες εκλογές οπότε πήγαν πίσω αυτές των Επιμελητηρίων.

Ερ: Όλα αυτά επηρέασαν τη λειτουργία του Επιμελητηρίου στην Καβάλα; Γενικότερα των Επιμελητηρίων; Είναι διοικήσεις με πολλά χρόνια στην πλάτη τους.

Απ: Δε νομίζω ότι επηρεάστηκαν. Στη διάρκεια του κορωνοϊού υπήρχε μια «αναστολή» στη λειτουργία των Επιμελητηρίων.  Ήταν πολλά πράγματα που μπορούσαν να κάνουν οι διοικήσεις αλλά τελικά δεν τα κάνανε. Ουσιαστικά ότι προγράμματα είχαν διακόπηκαν. Ακόμη και Ευρωπαϊκά προγράμματα. Αυτό βέβαια έγινε και στις επιχειρήσεις. Διακόπηκε η πρόοδος των εργασιών αυτών και συνεχίστηκε μετά τον κορωνοϊό. Σίγουρα έμειναν πίσω πολλά πράγματα. Αν γινόταν κανονικά οι εκλογές, αυτές οι διοικήσεις δεν θα προλάβαιναν να δείξουν το έργο τους. Δεν θα είχαν κανονική λειτουργία οι διοικήσεις, ούτε 1,5-2 χρόνια. Μετά ήταν όλες οι άλλες εκλογές. Συνέπεσε με τη χρονιά όπου είχαμε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.  Όμως αυτή τη φορά είμαι σίγουρος ότι δεν θα αναβληθούν οι εκλογές στα Επιμελητήρια. Θα γίνουν οι εκλογές τέλη Νοεμβρίου. Υπάρχει απόφαση.

Ερ: Εσείς συνεργαστήκατε και εμπιστευθήκατε τον Μάρκο Δέμπα.

Απ: Είναι μια διοίκηση επιτυχημένη.  Έχουμε πετύχει τους στόχους που βάλαμε από την αρχή της διοίκησης μας. Είχαμε το θέμα με το ΒΙΟΠΑ το οποίο χρωστούσε τότε και ήταν σε απαξία. Και τα οικόπεδα και το χρέος έχει εξοφληθεί. Σαν φορέας είχαμε ένα ταμείο γύρω στις 140-150 χιλιάδες και αυτή τη στιγμή το έχουμε φτάσει στο 1.600.000 ευρώ. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το ταμείο.  Έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι που εκείνη την εποχή, είχαμε βάλει προεκλογικά. Βέβαια έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε.

Ερ: Θα είστε υποψήφιος με τον κ. Δέμπα;

Απ: Ναι, θα είμαι υποψήφιος με τον κ. Δέμπα.

Ερ: Πως τα βλέπετε τα πράγματα; Θα είστε τρεις οι συνδυασμοί ή και τέσσερεις;

Απ: Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε. Πρέπει να δούμε ποιοι τελικά θα είναι οι υποψήφιοι. Πως θα εξελιχθεί το τοπίο και μετά θα μπορούμε να μιλήσουμε.

Ερ: Σε τι κλίμα θα γίνει η προεκλογική συζήτηση;

Απ: Νομίζω ότι θα γίνει σε καλό κλίμα. Είναι θετικό να ασχολούνται άνθρωποι οι οποίοι είναι επιτυχημένοι στα επαγγέλματα τους. Αυτό μπορεί να προσφέρει πολλά στην Καβάλα και στην επιχειρηματικότητα.

Προηγούμενο άρθρο

«Σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης έτσι ώστε να μην θίγονται οι τοπικές κοινωνίες»

Επόμενο άρθρο

Ένα ακόμη φωτογραφικό λεύκωμα από τον Θέμη Φασουλά