Dark Mode Light Mode

Είναι δυνατόν να πρόλαβαν να ξόδεψαν 800.000 ευρώ;

Το μεσημέρι του Σαββάτου τρεις εκπρόσωποι της Ελληνική Αστυνομίας συνάντησαν τους δημοσιογράφους στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Εκεί έδωσαν συνέντευξη τύπου για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης της κλοπής μετά υποτιθέμενης ληστείας (και υποτιθέμενης απαγωγής) ποσού 4,2 εκ ευρώ. Οι κύριοι Μενεξίδης- Καραμανλής και Τσιπλάκης αρχικά διάβασαν ένα κείμενο στους δημοσιογράφους. Στη συνέχεια ζήτησαν να κλείσουν οι κάμερες και τα μαγνητόφωνα ώστε να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Το δεύτερο μέρος της διαδικασίας είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν και α) δεν απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις β) αρκετές απαντήσεις επί κρίσιμων ερωτημάτων ήταν αόριστες. Η στάση της αστυνομίας δεν ξάφνιασε κανέναν. Επέμενε να προβάλει την επιτυχία της χωρίς να «φωτίζει» πλήρως όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Αλλού το έκανε σκόπιμα κι αλλού οι απαντήσεις είτε δεν θα υπάρξουν ποτέ, είτε θα προκύψουν στην πορεία των ερευνών. Οι οποίες για ορισμένα ζητήματα συνεχίζονται.

1)Ληστεία και απαγωγή δεν έγινε, ούτε σκηνοθετήθηκε: Οι αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε μια σκηνοθετημένη ληστεία, την οποία κατήγγειλε ο πρώην διευθυντής της εταιρίας σεκιούριτι. Εννοούσαν ότι ο συγκεκριμένος και βασικός κατηγορούμενος εμφανίστηκε στην Αστυνομία όπου διηγήθηκε περιστατικά που δεν έγιναν ποτέ, ούτε καν σκηνοθετημένα. Περιέγραψε μια ιστορία που είχε στο μυαλό του. Φαίνεται ότι ο ίδιος πήγε στο κτίριο της σεκιούριτι στον Αμυγδαλεώνα. Πήρε τα χρήματα, τα έκρυψε με τους συνεργούς του και μετά έκανε την καταγγελία επί φανταστικών γεγονότων.

2)Τα χρήματα δεν προστατεύονταν με τεχνητά μέσα: Τα χρήματα που εκλάπησαν δεν είχαν σημειωμένους αριθμούς, ούτε προστατεύονταν με άλλο τρόπο ώστε να μην μπορούν να ξοδευτούν άμεσα. Μπορούσαν να ξοδευτούν αμέσως, όπως φαίνεται ότι έγινε για ποσό περίπου 800.000 ευρώ.

3) Η Αστυνομία ήθελε και τα χρήματα: Από την πρώτη στιγμή οι αρχές υποπτεύτηκαν τον πρώην διευθυντή της σεκιούριτι. Πέραν των ερευνών που γίνονταν για να στοιχειοθετηθεί η υποψία, δόθηκε μεγάλη έμφαση στο να βρεθούν τα χρήματα. Από ένα σημείο και μετά οι αρχές ήταν σίγουρες για τους 3, έψαχναν τρόπο να σιγουρευτούν για το που μπορεί να είναι κρυμμένα τα χρήματα. Μόλις ξεκαθάρισε κι αυτή η παράμετρος, οργανώθηκε η επιχείρηση.

4) Είχαν προετοιμάσει που θα κρύψουν τα χρήματα: Στη συνέντευξη τύπου δηλώθηκε συγκεκριμένα ότι οι 3 δράστες ήξεραν ότι το ποσό που θα κρύψουν είχε όγκο (ήταν πολλά τα χαρτονομίσματα) κι έτσι από την αρχή είχαν προετοιμάσει τις κρυψώνες. Δηλαδή μόλις ήρθε στα χέρια τους το ποσό, ήταν έτοιμοι να το κρύψουν.

5)Διαψεύσεις: Διαψεύστηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλοι, εκτός των 3 συλληφθέντων. Διαψεύστηκε το ότι οι 3 ετοιμάζονταν να φύγουν από την Καβάλα (είχαν βγάλει αεροπορικά εισιτήρια κτλ).

6) Το πλεονέκτημα του πρώην διευθυντή: Ειπώθηκε συγκεκριμένα στη συνέντευξη τύπου ότι ο ευρισκόμενος για πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη εργασία πρώην διευθυντής πίστευε ότι είχε βρει «παράθυρο» στις διαδικασίες της εταιρίας. Ένα κενό στον τρόπο φύλαξης και προστασίας των χρημάτων. Αυτό προκύπτει ότι ήταν το βασικό του κίνητρο.

7)Ο τρόπος που εξιχνιάστηκε η υπόθεση: Ο κ. Μενεξίδης είπε συγκεκριμένα ότι αυτό έγινε κατόπιν πολύμηνων ερευνών κι αφού η αστυνομία «… εκμεταλλεύτηκε τεχνολογικά κι επιστημονικά της όπλα. Ρόλο έπαιξαν τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μας». Κατά άλλες πληροφορίες υπήρξε πολύτιμη συνδρομή από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο τελωνιακής υπηρεσίας.

8)Το ποσό που δεν βρέθηκε: Περίπου 800.000 ευρώ δεν βρέθηκαν. Μεγάλο ποσό. Οι αστυνομικοί αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτό ξοδεύτηκε. Δεν φαίνεται να είναι και τόσο σίγουροι. Επί του ζητήματος οι έρευνες συνεχίζονται αλλά με μικρότερη ένταση.

Προηγούμενο άρθρο

Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο στη Δημωφέλεια!

Επόμενο άρθρο

Νέα πρόταση για ένα καινούργιο δημοτικό κυνοκομείο