Dark Mode Light Mode
Το ξάφνιασμα: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου
Εκδηλώσεις μαζί με εκπτώσεις αύριο στην αγορά! Από τις 14 Δεκέμβρη το εορταστικό ωράριο
Η μεγάλη εκδήλωση για τα ΑμεΑ και οι στόχοι του τοπικού συλλόγου

Εκδηλώσεις μαζί με εκπτώσεις αύριο στην αγορά! Από τις 14 Δεκέμβρη το εορταστικό ωράριο

Αύριο το απόγευμα, ειδικά απογευματινές και βραδινές ώρες, η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της.

Μαζί με την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, κάνει εκπτώσεις και προσφορές. Ο ένας μετά τον άλλον οι επαγγελματίες προσαρμόζονται κι ανακοινώνουν τις προωθητικές τους ενέργειες. Το εορταστικό ωράριο της αγοράς αρχίζει από τις 14 Δεκέμβρη. Τις Κυριακές 17-24 και 31 η αγορά θα είναι ανοιχτή. Μια αγορά που αισιοδοξεί ενώ ανησυχεί για το φορολογικό. Ο Γιάννης Τσίρλης ως εκπρόσωπος του συλλόγου μίλησε στην Πρωινή.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι εκδηλώσεις είναι αυτές που αρχίζουν στο Δήμο Καβάλας αύριο Πέμπτη 7 του μηνός;

Απ: Αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις με το άναμμα του δένδρου και τη γιορτή της αγοράς, η οποία θα προηγηθεί τις απογευματινές ώρες, με προσφορές και events που θα κάνουν οι επαγγελματίες για τους πολίτες, στο κέντρο της πόλης. Μετά θα έχουμε το άναμμα του δένδρου από τον δήμαρχο και θα ολοκληρωθεί η πρώτη μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων με την συναυλία της Anastasia. Τα μέλη μας, οι επαγγελματίες ήδη έχουν ξεκινήσει και κάνουν κάποια προετοιμασία πάνω σε αυτό. Θα υπάρχουν προσφορές εκείνη την ημέρα και θα υπάρχει μια ατμόσφαιρα γιορτινή, αυτό που έχουμε ανάγκη όλοι.

Ερ: Γενικά η αγορά έχει ετοιμαστεί; Τα μέλη σας είναι ήδη έτοιμα ή είναι στη διαδικασία της προετοιμασίας;

Απ: Είναι μια κατάσταση αυτή με τις εορταστικές εκδηλώσεις που συμμετέχει πολύ ενεργά ο εμπορικός κόσμος, μέσω του εμπορικού συλλόγου, το οποίο δεν είχαμε συνηθίσει. Πέραν της Λευκής Νύχτας που τη δοκιμάσαμε, δεν το κάναμε αυτό τόσο έντονα. Τώρα όμως μας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουμε αυτό το κομμάτι. Να συμμετέχουν ενεργά σε εορτές τέτοιου τύπου και να βοηθάμε τον κόσμο να είναι χαρούμενος, να περνάει καλά. Κακά τα ψέματα δεν γίνεται αυτό μόνο στην Καβάλα, γίνεται σε όλο τον κόσμο. Παντού σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις πόλεις γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, για τόνωση του ηθικού του κόσμου αλλά και της τοπικής αγοράς. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς.

Ερ:  Κοντά στις εκδηλώσεις, κάνετε και εκπτώσεις; Αυτό λέτε;

Απ: Κάπως έτσι. Ανταποκρίνονται οι συνάδελφοι, κάνουν εκπτώσεις. Δεν είναι όλα τα ήδη που μπορούν να κάνουν προσφορές και εκπτώσεις. Όσοι συνάδελφοι μπορούν φυσικά και το ακολουθούν και υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο.

Ερ: Πως θα είναι οι εκδηλώσεις; Είναι οι συνηθισμένες; Είναι ενισχυμένες;

Απ: Εγώ πιστεύω ότι είναι ενισχυμένες οι εκδηλώσεις. Οι επόμενες θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένες. Όπως ανακοίνωσε πολύ σωστά ο Δήμαρχος ήδη από το Γενάρη θα αρχίσει να «στήνεται» το εορταστικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς. Νομίζω μόνο με αυτό το πνεύμα θα πηγαίνουμε κάθε χρόνο και καλύτερα. Η προετοιμασία πρέπει να γίνεται πολύ νωρίς.

Ερ: Απασχολεί τους συναδέλφους σας, το φορολογικό; Το έχουν ξεπεράσει, το έχουν συνηθίσει ή το έχουν βάλει στην άκρη;

Απ: Όλους μας απασχολεί το φορολογικό. Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι κινδυνεύουν ακόμη και με κλείσιμο της επιχείρησης τους. Μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που έχουν μπροστά τους λίγα χρόνια για να βγουν στη σύνταξη και δουλεύουν ακόμη με ζημία για να μπορέσουν να φτάσουν στη χρονιά για να βγουν σε σύνταξη. Δουλεύουν τώρα χωρίς κέρδος. Αυτοί τώρα θα φορολογηθούν με υπέρογκα ποσά. Πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν; Είναι απόλυτα άδικο το νέο φορολογικό που πάει να περάσει. Πολύ καλά θα κάνει η κυβέρνηση να το σκεφτεί, να το συζητήσει, να το φέρει σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και με τους κατάλληλους ανθρώπους, ούτως ώστε να υπάρξει μεν μια διαφοροποίηση που θα είναι προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο.

(Φωτογραφία αρχείου)

Προηγούμενο άρθρο

Το ξάφνιασμα: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

Επόμενο άρθρο

Η μεγάλη εκδήλωση για τα ΑμεΑ και οι στόχοι του τοπικού συλλόγου